Vlade Đurović najavio derbi: ''Večeras se rešava SVE!'' Ima rešenje i za Zvezdin problem?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.03.2023.
18:47
Izvor: Sportske.net, Sportal.blic.rs

Sa njim je uvek sve još zanimljivije.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U 20 časova i 30 minuta počinje peti susret Partizana i Crvene zvezde od početka ove sezone, a drugi u AdmiralBet ABA ligi.

Partizan je u ulozi domaćina, očekuje se da će večeras imati podršku blizu 20.000 navijača u ''Štark Areni'', a pobednik večerašnjeg derbija imaće praktično otvorena vrata ka prvom mestu pred plej-of, što je prethodnih sezona bilo maltene presudno za osvajanje titule.

Naš iskusni stručnjak Vlade Đurović smatra da će i ove sezone ta prednost domaćeg terena biti odlučujuća, što večerašnjoj utakmici dodatno daje na značaju.

''Ovaj meč će odlučiti sve! Grubo rečeno, malo oštro, ali odlučuje sve. Domaći teren je mnogo velika prednost. Znamo svi šta donose navijači. To više nisu obične košarkaške utakmice, to je sada rat. Mržnja'', smatra Đurović u emisiji ''Sportal Indirekt'' na Blic TV-u.

Crvena zvezda je uoči derbija upala u neočekivanu rezultatsku krizu, svi se pitaju u čemu je problem, a Đurović je ponudio svoje viđenje cele situacije, sa akcentom na najnoviji Zvezdin poraz od Panatinaikosa posle velikog preokreta u Atini.

''Zvezda je odigrala čudnu utakmicu. Dugo sam bio trener, mator sam čovek, ali nisam razumeo način vođenja meča.

Lazarević igra 27 minuta, a nijedan drugi igrač ne igra više od 16 minuta. Pa kada ubaciš samo 66 poena, kako da pobediš jedan Panatinaikos? Ne možeš ni MZT da pobediš

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Martin i Bentil nisu igrači za Evroligu. Nije ni Kuzmić, a igra više minuta nego Mitrović. To je vrlo čudno. Kampaco nije počeo dobro, ali je rano izmenjen i to ga je pogodilo. Nedović je igrao na terenu gde je proveo nekoliko godina, bio zvezda Panatinaikosa, i očekivao je da počne u prvoj postavi. A on nijednom još nije bio starter kod Ivanovića.

Tu očigledno postoji neki problem. Odjednom Vildoza ne igra kako treba, da li ima neki lični problem ili je problem dolazak Kampaca. To može lako da bude. Kampaco je došao i sve simpatije publike prešle su na njegovu stranu, a do tada je Vildosa bio prva zvezda. Možda je i Nedović nezadovoljan jer nijednu utakmicu nije starter otkako je Ivanović stigao na klupu, a jedna je od najvećih zvezdi tima. On nijednom ne počne, a Lazarević ili Lazić su obavezno tu. Njega to sigurno povređuje'', primećuje Đurović.

A rešenje je...?

''Zvezda nijednom nije počela meč sa najjačom petorkom. Da su u Atini krenuli Kampaco, Nedović, Vildosa, Petrušev i Mitrović bilo bi najmanje 20 razlike do poluvremena zato što Panatinaikos nije mogao da ubaci loptu ni u bazen. Ali za Zvezdu su mnogo vremena na parketu proveli igrači koji nisu strelci i to je koštalo. Na kraju jesu igrali najbolji, ali tada je bilo kasno. Bili su na parketu nezadovoljni, nezagrejani i to je to'', zaključio je Đurović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke