Vlade Đurović o Partizanu - Zašto Tristan nije radio ovo što Pokuševski radi i gde je ''nestao'' Sejben Li?

Autor: Darko Mitrović
petak 18.10.2024.
19:15
Izvor: Sportske.net

Iskusni stručnjak analizirao najnovije utakmice crno-belih u Evroligi.

Screenshot/YouTube/K1 Televizija
Screenshot/YouTube/K1 Televizija

Povezane vesti

Vlade Đurović je i danas bio gost na TV Arena sport, gde je pored ostalog u emisiji ''Arena basket'' prokomentarisao igre ekipe Partizana u duplom kolu Evrolige.

Crno-beli su u razmaku od 48 sati dobili Bajern u ''Beogradskoj areni'', a zatim i Makabi u ''Pioniru'', pa posle četiri kola imaju skor 2-2 u Evroligi.

''Posle dva poraza, došle su dve pobede. Protiv Bajerna je bila i očekivana. Nije bilo lako, ali vratilo se samopouzdanje. Protiv Makabija je bila teška utakmica, delovalo je po rezultatu da je rutinski, ali uopšte nije bilo tako. Vrlo važan brejk za Partizan. Kad se igra bez publike je malo drugačije, ali ne znam koliko će ekipa da dobije ovde utakmicu protiv Makabija u Pioniru.

Svidela mi se i atmosfera na klupi Partizana, bodrenje, kako svi skaču. Imaju i dobar protok lopte, sasvim dobro to deluje'', počeo je Đurović.

Zatim je izdvojio nekoliko igrača koji su se posebno istakli. 

''Braun se izdvojio kao najbolji igrač Partizana u dosadašnjem delu AdmiralBet ABA lige i Evrolige, ne zbog najviše koševa. Najsigurniji je, u njega stvarno možeš da se pouzdaš. Lundberg i Karlik Džons su vrhunski organizatori, ali šut je malo problematičan.

Ovaj Tajrik Džons je najbolji skakač u ekipi i isto snaga i sigurnost u ekipi. On skače i udara u odbrani i napadu. Kad ne postigne poene, on ima veliki učinak u svemu drugom. Isto i Bonga koji ima najbolji procenat za tri poena, neverovatno je kako šutira.

Dejvis ima slab procenat šuta i malo skokova. Najbolje fizički izgleda, ali morao bi veći učinak da ima u skoku'', rekao je Đurović.

Najduže se zadržao oko Pokuševskog koji je sinoć protiv Makabija bio sjajan u odbrani.

''Pokuševski? Ova sezona mu je šansa karijere. On do sada nije imao svoju poziciju. Veoma rano je otišao u NBA. Tamo kad dobije loptu, on bi šutirao, nije znao šta bi drugo trebalo da radi. Sad u radu sa Željkom shvata i druge stvari, a on to već radi. Kad pritisnu pleja, on prevede loptu. Preuzima sa svima, jer ima visinu, a i brzinu nogu, raspon ruku fantastičan...

Nije mi jasno da Tristan prošle sezone nije lupao banane, a Pokuševski to radi. On shvata tajne košarke i može da bude koristan i bez šutiranja. 

Svako ima neku svoju karakteristiku, a on sada u odbrani preuizima sve, prevodi loptu kad je potrebno, kad je potpuno sam, on će da šutne. On je potreban našoj košarci i reprezentaciji. On taktički zna gde je'', rekao je Đurović.

Zaključak?

''Partizan generalno izgleda dobro za sada.

Partizan je uspeo i tog Sejbena Lija da neutrališe, dao je samo pet poena, svih pet iz slobodnih bacanja. E, to je odbrana. Svi su igrači spremni da igraju to. 

Svih pet igrača moraju da budu agresivni. Mislim da su na dobrom putu'', poručio je Đurović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke