Vlade Đurović objasnio zašto Gedraitis nije pravi šuter!

Autor: Darko Mitrović
subota 25.11.2023.
21:30
Izvor: Sportske.net

Kad je teško, nema Rokasa da se istakne.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je sinoć odigrala najlošiju partiju od početka sezone i pretrpela najubedljiviji poraz.

U desetom kolu Evrolige, crveno-beli su pred svojim navijačima poraženi od Armanija iz Milana sa 93:71, što im je već sedmi poraz u elitnom evropskom takmičenju.

Gosti iz Milana imali su fantastično šutersko veče, na šta Crvena zvezda nije imala odgovor. Kada je šut za tri poena u pitanju, uvek se mnogo očekuje od Litvanca Rokasa Gedraitisa, ali kako sezona odmiče, on se u tom segmentu igre sve manje ističe. Sinoć je protiv Armanija šutirao 1/4 za tri poena, pa je došao na udar kritika i Areninog košarkaškog analitičara, nekadašnjeg trenera Crvene zvezde Vlada Đurovića.

''Gedraitis na teškim utakmicama ne igra dobro. Kod kuće igra bolje nego na strani, ali ni kod kuće kad je teško nije nešto. Ja recimo to nikada nisam rekao, ali meni se ne sviđa njegova mehanika šuta. Ne samo što šutira sa glave nego nikada nema ispružen lakat kod šuta. 

Veliki šuteri uvek moraju da imaju ispružen lakat i da prsti prate loptu dok ona ne uđe u koš. On to nema. On em je Litvanac, em je šuter, igrao u jakim ligama... Ali ja to u Zvezdi nisam video, nije on šuter ako šutira 2/6 ili 2/7, to nije pravi šuter'', objasnio je Đurović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke