Vlade Đurović: ''Topić deli lopte kao Dražen, Adams i Egzum će obeležiti sezonu!''

Autor: Darko Mitrović
petak 07.10.2022.
19:24
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Iskusni stručnjak izneo svoju procenu mogućnosti pojedinih igrača Zvezde i Partizana.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Nova košarkaška sezona je počela, najpre u AdmiralBet ABA ligi, a večeras Zvezda i Partizan startuju i u Evroligi.

Svoje prve utiske posle prvog kola AdmiralBet ABA lige večeras je na TV Arena sport izneo košarkaški stručnjak Vlade Đurović. On je na početku razgovora izrazio oduševljenje nastupom mladog Zvezdinog pleja Nikole Topića koji je u pobedi nad MZT-om odigrao čak dvadeset minuta.

''To je dečko koji mi se izuzetno dopao. Išao sam na jednu utakmicu Zvezdinih juniora i Slobodan Klipa mi je rekao da je to veliki talenat. Ostao sam zbog njega da gledam tu utakmicu, ne zato što je sin Milenka Topića, nego što je neverovatan talenat. Možda mu malo fali eksplozivnosti i brzine, ali ono što on zna, kako on igra... Posle dođem na utakmicu kadeta, on igra i za kadete. Ništa mu nije teško. Deli lopte kao nekad Dražen što je radio, više voli da doda, nego da postigne koš. Oduševljen sam sa tim malim'', naglasio je Đurović.

Kada su u pitanju iskusniji igrači, Đurović ne krije da najviše očekuje od Zvezdinog novajlije Adamsa i Partizanovog Egzuma.

''Mislim da će igrači Zvezde, pre svih Adams, želeti da što pre dobije simpatije publike. Obično se kaže da čak i Jokić ima 20 poena u rukama, a ja kažem za ovoga da ima 30 poena u rukama! Ali, moraće da igra drugačije, u Evropi je druga košarka. Već u prvom kolu je postigao 16 poena, znači da može... To je igrač koji će obeležiti ovu sezonu, kao što očekujem i od Egzuma u Partizanu'', kaže Đurović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke