Vladimir Lučić: "U moje doba, Partizan je preživljavao, a sada su to budžeti u rangu velikih ekipa"

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 08.08.2022.
09:25
Izvor: Sportske.net

Drastična razlika.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaš Bajern Minhena i povremeni reprezentativac Srbije Vladimir Lučić prokomentarisao je u podkastu "Uručenje" stanje u srpskim klubovima, s akcentom na aktuelno leto koje je u "večite" donelo mnogo poznatih imena evropske košarke.

Lučić je lider minhenskog tima godinama unazad i sprema se za ulazak u novu sezonu tokom koje će po prvi put ukrstiti koplja sa ekipom koja ga je vinula na košarkašku mapu - Partizanom.

"Verovatno će biti čudne emocije u meni pred samu utakmicu protiv Partizana. Nisam bio u prilici ni da gledam Partizan uživo otkako sam otišao devet godina, pošto sam uglavnom sezonu završavao kad i oni i posle. Radujem se dolasku u Beograd, ne toliko igranju protiv Partizana, ali prilici da osetim podršku koja je jedinstven u Evropi", rekao je Lučić.

On je potom napomenuo da mu je drago da klub napreduje na svim poljima, te da uz Željka Obradovića i pojačanja koja su pristigla u vidu Danila Anđušića, Dantea Egzuma, Džejmsa Nanelija i Joanisa Papapetrua ekipa može da napravi dobre rezultate.

Ali, kada je on bio prvotimac crno-belih, situacija u Partizanu bila je drastično drugačija. Ništa manje suprotno nije bilo ni u redovima večitog rivala.

"Iskreno, što se tiče Zvezde i Partizana, meni jeste bili turbulentno s obzirom na imena i ugovore koji se spominju. Meni je ostalo zapamćeno da smo preživljavali dok smo igrali u Partizanu, a sada su to budžeti koji su u rangu velikih ekipa. Ja sam još u februaru produžio ugovor i ne pratim previše transfere, nemam društvene mreže, pa sam samo usput ispratio", naveo je Lučić.

Prema AdmiralBet kladionici, Partizan je najveći favorit za osvajanja AdmiralBet ABA lige s kvotom od 1.70. Aktuelni branilac trofeja Crvena zvezda je drugi sa 2.40.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke