Vojinović podržao Maljkovića: ''Ne možemo bez AdmiralBet ABA lige!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.10.2024.
21:15
Izvor: Sportske.net, Sportal.blic.rs

I smatra da to treba češće ponavljati.

2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle izbora Nebojše Čovića na mesto predsednika Košarkaškog saveza Srbije, ponovo su počele polemike oko toga da li srpski klubovi treba da ostanu u AdmiralBet ABA ligi, ili da se u potpunosti okrenu domaćem takmičenju.

Jedan od onih koji se jasno i glasno suprotstavio potencijalnom napuštanju AdmiralBet ABA lige jeste predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

''Neću se složiti sa ljudima koji ne žele da ABA postoji. Nebojša Čović jako dobro zna kada sam doveo Bertomeua u Savez. Smatram da mi bez ABA ne možemo. Voleo bih da se napravi Liga Srbije, ali da se potpišu oni koji to urade. Da znamo koga ćemo jednog dana da kritikujemo. Ili da hvalimo. Imam i jedno pitanje – gde je sedište ABA lige? Nije u Beogradu. Nego? Lepi Zagreb grad. Zašto nije u Beogradu? Koliko ligaša imamo ovde? Možemo li naći novog Šapera koga su se svi plašili? Hajde ti loše sudi pred njim!'', poručio je on, a prenosi ''Sportal''.

Isti izvor prenosi i reakciju Milije Vojinovića, sportskog direktora AdmiralBet ABA lige, koji se u potpunosti slaže sa Maljkovićevim stavovima.

''Potpuno sam saglasan sa mišljenjem trofejnog stručnjaka i predsednika Olimpijskog komiteta koji je dosta doprineo da ABA liga zaživi. Verujem da su toga svi svesni, rezultati se jasno vide. Ali to očigledno treba česće ponavljati. I samim tim gest Maljkovića je poruka za sve nas koji znamo koliko je ABA liga važna za košarku u regionu da u svakoj prilici i češće pričamo o tome'', konstatovao je Vojinović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke