Vojvodina dovela bivšeg reprezentativca Srbije!

Autor: Darko Mitrović
petak 21.06.2024.
19:15
Izvor: Sportske.net

Novosađani i u sledećoj sezoni imaju velikih ambicija.

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović
AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Novosadska Vojvodina u protekloj sezoni nije uspela da se plasira u AdmiralBet ABA ligu, pred čijim vratima ju je zaustavio subotički Spartak, ali jasno je da od ostvarenja tog cilja neće odustati.

Novosađani već uveliko rade na formiranju tima za sledeću sezonu, a danas su predstavili zvučno pojačanje, bivšeg reprezentativca Srbije i doskorašnjeg člana podgoričke Budućnosti Marka Jagodić-Kuridžu.

Ovaj krilni centar ima 37 godina, visok je 205 cm, a za reprezentaciju Srbije debitovao je 2021. godine protiv Letonije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Jagodić-Kuridža se prošle sezone nije naigrao u ekipi Budućnosti, pogotovo u drugom delu sezone kod trenera Andreja Žakelja, kada je potpuno pao u drugi plan i bilo je očekivano da će ovog leta napustiti Podgoricu.

''Profesionalnu karijeru započeo je 2005. godine u Spartaku, a nakon toga prelazi u KK Novi Sad gde je igrao Košarkašku ligu Srbije. Igrao je i za Borac iz Banja Luke, Cibonu gde je sa ekipom osvojio duplu krunu, prvenstvo i kup Hrvatske i Jadransku ligu. 

Odlazak u Češku u Nimburk doneo mu je osvojeno prvenstvo, a u Ostendeu je sa ekipom uzeo dva prvenstva i kup Belgije. Iz Belgije prelazi u Sloveniju gde je sa ekipom Primorske osvojio četiri trofeja. U Crvenoj zvezdi našao se krajem 2019. godine i osvojio Kup Radivoja Koraća i Jadransku ligu. 

Tokom karijere proglašen je za najkorisnijeg igrača Bosne i Hercegovine 2011/12. godine, najkorisnijeg igrača Superkupa Slovenije 2018. godine, najkorisnijeg igrača doigravanja Druge jadranske lige i najkorisnijeg igrača finala Kupa Radivoja Koraća 2021. godine'', navodi se na sajtu Vojvodine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke