Vojvodina sa sedmoricom završila finale, Spartak u AdmiralBet ABA ligi!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 16.05.2024.
21:33
Izvor: Sportske.net

Veliki ulog i još veća drama u obe utakmice za slavlje Subotičana!

ABA 2 League/Dragana Stjepanović
ABA 2 League/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Košarkaši Spartaka iz Subotice nastupaće naredne sezone u AdmiralBet ABA ligi pošto su u oba meča finala ABA 2 lige savladali Vojvodinu. U prvoj utakmici u Novom Sadu bilo je 73:74 za Spartak, a u "Dudovoj šumi" večeras 80:74.

Prvi meč karakterisao je egal, uz tvrdu utakmicu što smo videli i večeras u Subotici. Koliko je napeto bilo govori i činjenica da je prvi čovek Vojvodine Željko Rebrača bio prinuđen da napusti dvoranu jer su sudije ocenile da je preagresivno negodovao na njihove odluke.

Vojvodina je uspela da nadmaši jedan poen prednosti Spartaka odmah na startu duela, krenuli su odlično na krilima Džereda Kaningejma, ali domaćin je previše kvalitetan da bi poklekli u ranoj fazi utakmice, pa su imali odgovor na nalet Novosađana.

Spartak je vodio tokom čitave druge deonice, kontrolisao igru, a tim Miloša Isakov Kovačevića je mnogo grešio i bivao sve nervozniji, pa su tako loše raspoređivali faulove.

Nudila se Vojvodina, nudila, ali Spartak to nije uspevao da iskoristi u trećoj deonici kada su bili nadomak dvocifrene prednosti. Novosađani su uglavnom pogađali sa penala, ali ono što je predstavljalo problem po njih jeste broj ličnih,a pa je Spartak tako redom izbacivao centre rivala počevši od Tajrela Džonsona, zatim i Zorana Nikolića, pa je Isakov Kovačević imao samo Vučetića na toj poziciji u poslednjoj deonici, a i on je imao četiri faula. 

Nemanja Gordić i Filip Barna su činili motor za Spartak kada god bi se Vojvodina približila. Mnogo grešaka smo videli na obe strane parketa, ali to kao je posledica velikog uloga koji je ovaj meč sa sobom nosio.

Na tri minuta pre kraja, Vasilije Vučetić je takođe završio utakmicu, a samo minut kasnije i Stefan Savić je morao napolje, ubrzo i Uroš Banjac. Vojvodina je praktično sama sebe izbacila, a da su sve vreme bili u meču.

Neverovatna završnica je usledila iako su svi mislili da je meč gotov. Bumbić je iz kornera pogodio trojku za 75:74, a onda je Filip Barna pogodio pod faulom. Vojvodina nije pravila faul ranije i to ih je koštalo.

Tim Vladimira Jovanovića će tako postati šesti srpski klub u AdmiralBet ABA ligi u idućoj sezoni. Igraće se elitna regionalna košarka u "Dudovoj šumi".

Filip Barna je ubacio 21 poen, dok se u Vojvodini istakao Kaningejm sa 28.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke