Voriorsi "gaze", šta će tek biti kada se vrati Klej?

Autor: Nemanja Janošev
subota 06.11.2021.
15:05
Izvor: Sportske.net

Stiv Ker će imati razlog za zadovoljstvo, ali da li će sjajni šuter biti isti?

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa započeli su sezonu na impresivan način sa sedam pobeda i jednim porazom u prvih osam duela.

Posle dve godine lutanja na dnu i po sredini tabele, Voriorsi su ovu sezonu započeli na impozantan način i zajedno sa Juta Džezima imaju najbolji skor u NBA ligi. Uz sve to, Stiv Ker i njegova posada posvetili su mnogo pažnje defanzivi znajući da su, kada nema Stefa Karija na parketu, limitirani poenima.

Vratili su Andrea Iguadalu, Drejmond Grin radi ono što Drejmond Grin radi najbolje, a i sam Kari dosta pažnje usmerava ka odbrani, te su Voriorsi, uz Denver Nagetse, treća najbolja defanzivna ekipa u šampionatu.

Sve to, čine bez jednog od najboljih igrača lige i jednog od najboljih šutera koji je hodio NBA - Kleja Tompsona. Američki bek je vezao već drugu godinu u nizu kako je povređen s obzirom na to da je prvobitno povredio ligamente kolena, a potom i Ahilovu tetivu.Tačnije, nema ga već, zaključno s današnjim, 877 dana! Ekipa je značajno slabija kada njega nema na parketu, naravno, jer je zajedno sa Stefom i Grinom godinama unazad bio deo pisanja istorije kako same franšize iz San Franciska, tako i čitave NBA lige.

Od sezone 2014/15, kada su Klej i Stef na parketu, Voriorsi imaju briljantan skor od 287-57, dok je bez Tompsona, a samo sa Karijem, Golden Stejt upisao 53 pobede i 36 poraza. "Spleš braća" su zaista nešto posebno, ali sada su već u godinama kada sat kuca nešto brže, pa će zajedno pokušati da naprave još nekoliko naleta na prsten, pre nego što se organizacija okrene novim snagama.

Klej radi dobro, odavno je na parketu, šutira, radi sa promenama i sada su nedelje u pitanju kada je reč o njegovom povratku. Ono što je nepoznato, a mota se po glavi svima, pa i njemu samom jeste - hoće li biti isti nakon ovakve pauze. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke