Voriorsi izvukli premiju na draftu, a onda je stigla zaista užasna vest! Jokić dobio šegrta...

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 19.11.2020.
09:06
Izvor: Sportske.net

Lutrija nije bila baš zanimljiva, Minesota, Golden Stejt i Šarlot uzeli očekivane pikove, ali Voriorsi sada malo o tome razmišljaju Deni Avdija otišao kao deveti pik, Denver doveo zamenu za Jokića.

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Ništa neočekivano, top pik drafta Entoni Edvards ide u Minesotu. Ovaj 19-godišnjak koji je na Džordžiji prošle godine davao 19 poena, imao više od pet skokova i blizu tri asistencije važi za novu veliku stvar. Porede ga sa Vejdom i Donovanom Mičelom, ali je rano. Poznat je po broju "5", majku je izgubio pre pet godina, ona je umrla 5. u mesecu i to ne samo ona, već i Edvardsova baka. U njihovu čast je "petica" na leđima. Stiže na sever, gde su Tauns i Rasel, pridružiće se mladom timu koji je van plej-ofa od Garnetovog vremena, tačnije 2004. Prošle godine su imali skor 19-45.

Voriorsi su draftovali, kako se i očekivalo talentovanog centra Džejmsa Vajsmana koji je imao sjajne brojeve u tri utakmice na univerzitetu u Memfisu. Suspendovan je zbog skandala u vreme kada je birao koledž, nedozvoljenih radnji u regrutovanju, pa je napustio Memfis. Dobru vest oko drugog pika, zasenila je druga, mnogo lošija, Klej Tompson je izgleda pokidao Ahilovu tetivu i čeka ga duga pauza, mediji tvrde da će propustiti čitavu sezonu.

Hornetsi su i pored toga što je njegov otac proziva svojevremeno Džordana uzeli LaMela Bola, Lonzovogtg mlađeg brata koji je igrao u Australiji. Bulsi su sa Floride doveli krilo Patrika Vilijamsa, Kavsi Okorua sa Oburna, Houksi Okongvua, centra sa Južne Kalifornije koji je igrao sa braćom Bol u srednjoj školi.

Deni Avdija, sin bivšeg Zvezdinog košarkaša Zufera je deveti pik, izabrao ga je Vašington, Pokuševski iz Olimpijakosa posle pravog jo-jo efekta, preko Netsa, Atlante i Minesote ide u Oklahomu. On je najbolje plasirani, kao 17. pik na draftu iz Srbije, posle naravno Sarka Miličića.

Jokić je dobio učenika, Nagetsi su uzeli centra sa Arizone Zeke Njanija on će biti šegrt kod po mnogima najboljeg centra lige.

Uvek je nezahvalno prognozirati, ali gledajući draft, Avdija je fino pojačanje u top 10, ima dosta iskustva, značiće Vizardsima, jasno da su prva tri pika drafta dobar potez. Sakramentoo je uzeo odličnog Tajresa Halibartona kao 12. pika, može da ga kombinuje i sa D'Aronom Foksom i Badijem Hildom.

Patrik Vilijmas koji je stigao sa Floride u Čikago je fenomenalan atleta, ali mu je potrebna fina obrada, dobiće u Bulsima svoje minute, on je bio četvrti pik.

Nikome nije jasno zbog čega su Sansi koji imaju Ejtona propustili Halibartona i uzeli Džejlena Smita, desetog poka koji je centar.

Seltiksi su imali 14. pik, videćemo šta dobijaju sa bekom Nejsmitom kao i Pejtonom Pričardom sa Oregona. Obojica bu bekovi, Nejsmit je odličan šuter, ali Boston ima Tejtuma, Kembu i Džejlena Brauna, treba odmah da napadnu nešto, a ne da razvijaju igrače.

Mada, iskreno Boston je pokušavao da trejdovima stigne do nekog boljeg pika, odnosno pozicije na draftu, ali nisu uspeli.

Generalni utisak je da nije bilo baš jake ponude i da je ovo jedna od najslabijih lutrija u ovom veku...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke