Vratili se Bogdan i Janis, razgoropađeni Milvoki, Boston naleteo na "minu"!

Autor: Boris Jovanović
utorak 24.01.2023.
07:29
Izvor: Sportske.net

Grk se uželeo košarke, iznenađenje na Floridi, Vučevič odličan, Atlanta nemoćna protiv Bulsa...

AP Photo/Charles Rex Arbogast
AP Photo/Charles Rex Arbogast

Povezane vesti

Posle povratka iz Pariza i pobede protiv Pistonsa, Čikago je slavio i protiv Atalante, meč ide u personalnu istoriju DeRozana, odigrao je 1000. utakmicu u karijeri, ubacio 26 poena i bio ključ pobede nad Atlantom. Kod gostiju, Tre Jang 21 poen, 13 asistencija, vratio se Bogdanović nakon utakmice pauze, ubacio je 11 poena. Njegov tim je napravio 18 grešaka, previše da bi imali šansu na ovom gostovanju. Nikola Vučević sjajan 14 poena, 17 skokova, 7 asistencija.

Blejzerski su prekinuli seriju poraza, mladi tim San Antonija nije dorastao domaćinu, primili su 147 poena noćas u Oregonu. Lilard odličan sa 37 poena, 12 asistencija, Nurkić je dodao 25 poena i 11 skokova. Sparsi su izgubili sedam od poslednjih osam, pretposlednji su na Zapadu, jedini gori je državni rival Hjuston.

Kad smo kod Hjustona, konačno su se radovali, junak pobede protiv Minesote, prve posle 13 poraza bio je Džajlen Grin. Grin koji je pre dve sezone bio drugi pik drafta je ubacio 42 poena, ovo je i prva pobeda za Roketse u kalendarskoj godini. Osvetili su se Minesoti za vikend poraz. "Vukovima" nije pomogao ni tandem Rasel-Edvards iskombinovali su 61 poen. Bobi Marjanović nije igra. 

Iznenađenje večeri priredio je Orlando, prekinuli su seriju Bostona od devet pobeda. Medžik je na Floridi srušio Seltikse. Blistao je Paolo Bankero a 23 poena, u poslednjih šest minuta meča favorizovani gosti su dali samo tri poena i na kraju ubedljivo izgubili.

Finac Markanen je sa 25 poena i 11 skokova vodio Jutu do pobede nad Šarlotom koji je promašivao čitavo veče, dok se Janis vratio xa 29 poena u ubedljivoj pobedi Milvokija nad Detroitom. Grk se uželeo košarke u prvoj četvrtini je spakovao 20 poena Pistonsima, na parketu je bio i Kris Midlton, pa je Milvoki kompletirao tim. U prvoj četvrtini su dali 49 poena, dva manje od NBA rekorda, već tada je blo +25, prava neizvesnost je izostala. Detroit ima samo 12 pobeda čitave sezone, najmanje na Istoku, drugi su najgori tim lige, jedino je Hjuston ispod njih. 

Ovo je bilo zagrevanja Baksa za derbi, sutra uveče u grad stiže Denver, još je neizvesno da li sa MVP Jokićem.

Fantastično igra Sakramento, Kingsi su nožas isprašili Memfis, uz tripl-dabl Sabonisa, Litvanac je uz 14 poena, imao 11 asistencija i 10 skokova. Šestorica "Kraljevs" su unacila 13+ poena, klupa je predvođena Lajlsom i Malikom Monkom blistala, ubacili su, verovai ili ne 92 poena, kolege iz "Grizlija" tek 25. Kod gostiju nije bilo Moranta, dobra partija Dezmonda Bejna nije bila dovoljna da se izbegne katastrofa. 

Detroit - Milvoki 130:150
Orlando - Boston 113:98
Čikago - Atlanta 111:100
Hjuston - Minesota 119:114
Juta - Šarlot 120:102
Portland - San Antonio 147:127
Sakramento - Memfis 133:100

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke