Vratili se Luka, Morant, Tauns, Bogdan ni solidan...

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 23.03.2023.
07:17
Izvor: Sportske.net

Veče povrataka u NBA ligi...

AP Photo/Tony Gutierrez
AP Photo/Tony Gutierrez

Povezane vesti

U noći u kojoj je Nikola Jokić uživao sa srpskim navijačima u Vašingtonu odigran je veliki broj mečeva na parketima NBA lige. Vest je povratak Moranta posle suspenzije, uželeo se košarke, 17 poena, Memfis je tukao slabi Hjuston. Džaren Džekson Džunior je ubacio 37 koševa. "Grizliji" su osvojili ovom pobedom Jugozapad, drugu godinu u nizu. Kod Hjustona, Džajlen Grin 32 poena, Kenion Martine Džunior rekord karijere sa 31, dok je Kevin Porter drugi put napravio tripl-dabl. Bobi Marjanović nije dobio šansu.

Blejzersi su podigli glavu, Lilard je ubacio 30 poena, ruki Šedon Šarp odigrao najbolji meč od dolaska u ligu, postigao 24 koša, pa je serija od šest poraza Portlanda prekinuta. Odneli su pobedu iz Sout Lejk Sitija. Tim iz Oregona je dobio seriju 3:1 protiv Jute ove sezone, ali su realno i dalje daleko od 10. poslednjeg mesta u plej-inu, tri koraka baš iza Jute.

Karl Entoni Tauns se vratio, pogodio ključni šut u finišu i doneo pobedu Minesoti protiv Atlante. Završio je sa 22 poena, trener Finč je imao poverenja iako je njegov najbolji igrač propustio pedesetak utakmica. Kod Atlante, naš Bogdanović 11 poena uz slab šut iza linije tri poena. 

Filadelfija je bila bez Hardena, onda se povredio i Embid, odsedeo drugo poluvreme nakon 12 poena, po sedam skokova i asistencija. Ali posao je završio Tajris Maksi, 16 od 21 poen u prvom poluvremenu, Bulsi nisu imali odgovor. Filadelfija je sada korak iza Bostona, tri iza vodećeg Milvokija. Kod Ćikaga sem donekle Lavina, starter očajni, DeRozna je promašio svih sedam šuteva, četiri poena, Vučević osam, uz pet skokova. 

Indijana je dobila Toronto, a Kanađane je pobedio zemljak. Malo poznati Endrju Nembard iz obližnje Aurore je blistao u zavičaju 25 poena i 10 asistencija. Veoma važna pobeda za Pejserse, sada dišu Čikagu za vrat u borbi za 10. mesto Istoka i plej-in. Kasne jedan i po korak, šansa postoji.

Verovatno ni sami Voriorsi ne mogu da veruju da im je krenulo na strani. Prvi put u sezoni, šampion je vezao dve pobede u gostima. Noćas su slavili u Teksasu protiv Dalasa, Kari je postigao 20, Kuminga bio "x" faktor sa klupe sa 22 poena, pa su Voriorsi učvrstili šesto mesto, poslednje koje donosi direktan plasman u plej of. Mavsi su i pored toga što se Dončić vratio na parket sa 30 poena pali na devetu poziciju. 

Janis je igrao samo 24 minuta, ali je stigao da postigne 31 poen, vodeći tim Istoka, Baksi su isprašili San Antonio, dobar uvod u subotu i duel sa Jokićem i Nagetsima. Niksi nisu našli rešenje za Batlera, Džimi se vratio na parketu kada je bilo tesno sredinom poslednje četvrtine, ubrzo je Hit otišao na dvocifrenu razliku serijom 16:2. Batler je brojao do 35, Tajler Herou je 14 od 22 poena dao u poslednjoj četvrtini kada je sasuo rafal od četiri trojke, Njujork je bio nemoćan.

U meču koji je tek završen, Lejkersi su stigli do dragocene pobede protiv Feniksa. Entoni Dejvis je ubacio 27, Rasel 26, otkrovenje Ostin Rivs uz 25 koševa imao 11 asistencija, pa sada i bez Lebrona imaju pola koraka prednosti nad Jutom i Pelikansima, u borbi za poslednju kartu za plej-in, a izjednačeni su sa Dalasom.

Rezultati:

Vašington - Denver 104:118
Dalas - Golden Stejt 125:127
Majami - Njujork 127:120
Toronto - Indijana 114:118
Čikago - Filadelfija 91:116
Memfis - Hjuston 130:125
Milvoki - San Antonio 130:94
Minesota - Atlanta 125:124
Juta - Portland 115:127
LA Lejkers - Feniks 122:111

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke