Vratio se Luka, bez Jokića i Lebrona, potop!

Autor: Boris Jovanović
sreda 24.11.2021.
07:49
Izvor: Sportske.net

Sa Dončićem pobeda, bez Denver i Lejkersi očajni...

AP Photo/John McCoy
AP Photo/John McCoy

Povezane vesti

Povreda za povredom, Denver bez šansi u Portlandu, Jokić je propustio još jedan meč, nema naravno ni Mareja, a tokom prve četvrtine povredio se i Dozije. Jasno, Nagetsi su bili lak plen i Oregonu, Portland je uz 32 poena MekKoluma stigao do četvrte pobede u nizu, i devete zaredom u "Moda Centru". Lilard je brojao do 25, gosti iz Kolorada su se držali gotovo poluvremenu, ali jasno, desetkovani nisu mogli da pariraju. Ovo je peti poraz u nizu za Nagetse.

Tajler Hero je sa 31 poenom bio čovek odluke na severu, Majami je odneo pobedu iz Detroita. Preokret smo videli u poslednjoj četvrtini, kada je Majami napravio seriju 27:6 za nešto više od osam minuta. Tako su od deficita od devet poena stigli do +12, Pistonsi nisu imali odgovor. 

Lejkersi su poraženi u Medison Skver Gardenu, nisu bili dovoljno dobri bez suspendovanog Lebrona i bolesnog Dejvisa, lako su dozvolili rivalu plus od 25 poena, vratili se u utakmicu, ali bilo je kasno. Furnije je ubacio 26 poena, Imanuel Kvikli bio veoma raspoložen u poslednjoj četvrtini, dok je Rendl meč završio sa 20 poena, 16 skokova i 5 asistencija protiv bivšeg kluba. Melo Entono loš u svom "hramu", šut 3 od 14, svega 12 poena, tim iz El-Eja je izgubio četvrti put u pet mečeva.

Klipersi su serijoj 11:1 u finišu izbrisali prednost Dalasa, izborili produžetak i ipak izgubili u Teksasu. Pol Džordž je pogodio sa sirenom za overtajm. Luka Dončić je završio sa 26 poena, vratio se nakon povrede, imao 9 skokova i isto toliko asistencija. Da je malo "zarđao" pokazuje i šest izgubljenih lopti. Ipak, piše se pobeda, sjajna partija Porzingisa 30 poena, igrao je više od 40 minuta, pa je to i razlog što je Bobi Marjanović bio na parketu svega sekundu.

Rezultati:

Detroit - Majami 92:100
Njujork - LA Lejkers 106:100
Portland - Denver 119:100
LA Klipers - Dalas 104:112

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke