Vratio se Rid i napravio razliku - Budućnost ne napušta trku za vrh

Autor: Sportske Net
nedelja 12.12.2021.
20:54
Izvor: Sportske.net

Osma pobeda za tim Aleksandra Džikića, a treći uzastupni poraz Cibone.

Mihal Jacic/Cibona
Mihal Jacic/Cibona

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti pobedili su Cibonu 80:73 (18:15, 22:17, 19:20, 21:21) u okviru 11. kola AdmiralBet ABA lige. 

Cibona je na startu povela 7:4, pa 11:6, a Budućnost je Kobs držao u životu sa svojih vezanih 10 poena. Potom su se nadovezali Sili i Rid i udućnost je stekla prednost posle prve deonice. 

Crnogorska ekipa je mini-serijom odmah na početku drugog kvartala povisila prednost na 23:15, do bi poenima Micova sredinom perioda stigla do dvocifrene prednosti. Pred sam kraj prvog poluvremena Budućnost je imala 15 poena razlike, ali je domaćin smanjio zaostatak serijom od 7:0 na 40:32 na poluvremenu. 

Po povratku na teren nije se mnogo toga promenilo. Podgoričani su se izvlačili šutom sa distance, dok je Cibona jurila rezultat preko Riversa i Brankovića, ali nije uspevala da stigne raspoložene goste. 

Rid se vratio u tim posle pauze i to s videlo na terenu, pošto je Amerikanac dominirao na parketu. Prvih šest poena za Budućnost u poslednjoj četvrtini upisao je upravo on. Vezivale su se mini-serije na obe strane, ali i laki poeni sa linija za slobodna bacanja. 

Najefikasniji u gustujućem timu bio je Kobs sa 18 poena, dok je povratnik Rid upisao 16, uz osam skokova, Jagodić-Kuridža 14, a Micov je stigao do devet. 

Cibose je predvodio Rivers sa 14 poena, Banković je upisao 13, a Radovčić 12. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke