"Vreli" januar pred večitima, kuliminacija na Savindan!

Autor: Lazar Nikolić
subota 31.12.2022.
09:45
Izvor: Sportske.net

Košarkaško "usijanje" već na startu 2023.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana igraju veoma dobro u Evroligi. 

Nakon 16 odigranih utakmica Zvezda je 10, a Partizan 11 u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Crveno-beli imaju polovičan učinak od po osam pobeda i poraza, dok njihov večiti rival ima trijumf manje.

Osmo mesto koje vodi u plej-of cilj je srpskih predstavnika, a pred njima još mnogo velikih izazova.

Posebno će biti teško u januaru kada večite rivale očekuje čak pet evroligaških utakmica, a poslednja u nizu biće večiti derbi čiji će domaćin biti Crvena zvezda, na Savindan 27. januara u "Pioniru".

Prve evropske utakmice u 2023. godini Partizan i Zvezda odigraće petog i šestog januara. Crno-beli dočekuju Monako u "Areni", dok će crveno-beli dan kasnije gostovati Valensiji.

Nakon toga očekuje nas "duplo" kolo u kojem će 10. januara ekipa Duška Ivanovića dočekati Real Madrid, a Partizan 11. gostovati Makabiju u Tel Avivu.

Već 12. januara na teren će ponovo Zvezda, opet će crveno-beli biti domaćini, a u goste im dolazi bivši trener Saša Obradovića sa svojim Monakom. Tim Željka Obradovića nakon gostovanje u Tel Avivu vraća se za Beograd, gde će 13. januara ugostiti najprijatnije izenađenje u dosadašnjem delu takmičenja, špansku Baskoniju.

U četvrtom januarskom kolu Partizan 19. januara gostuje Valensiji, a večiti rival dan kasnije igra protiv Žalgirisa u Kaunasu.

Za kraj januara očekuje nas veliki spektakl i drugi evroligaški večiti derbi u sezoni, Partizan će gostovati Zvezdi na Savindan i pokušati da se revanšira za poraz iz prvog dela sezone.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke