Vreme čuda! Bogdanova Atlanta dobila izgubljen meč!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 17.06.2021.
08:07
Izvor: Sportske.net

Veliki preokret u Filadelfiji, Pol Džordž razbio Jutu!

AP Photo/Matt Slocum
AP Photo/Matt Slocum

Povezane vesti

Embid je počeo jako, u prvih 11 minuta je dao 17 poena, pošteno izmaltretirao Klinta Kapelu, nije promašio nijednom, ubrzo je njegov tim otišao na +17.

I činilo se da kada su vodili sa 25 poena nakon četiri minuta igre u nastavku da već razmišljaju o utakmici broj šest u Atlanti. Umesto toga šok. Do kraja meča Atlanta je ubacila 51 poen, Filadelfija svega 23, gosti su uz seriju 14:0 okrenulo, dobili utakmicu i sada će imati meč loptu kod kuće.

Publika je bila šokirana, čuli su se žestoki zvižduci na račun domaćih igrača. Jang je odigrao neverovatnu partiju 39 poena, 7 asistencija, Kolins 19 poena, 11 skokova, Vilijams i Danilo Galinari su iskombinovali 31 poen sa klupe. Bogdanović znatno slabiji, šest poena, igrao je tek dvadesetak minuta.

Na drugoj strani Set Kari se nije radovao posle plej-of rekorda karijere, ubacio je 36 poena, on i Embid su zajedno dali čak 73 za Sikserse, uz strašne procente, ali ni to nije bilo dovoljno. Simons 8 poena, 9 asistencija, nije bio faktor.

Iznenađenje u Juti, bez povređenog Leonarda, Klipersi su dobili još jednom Jutu, Pol Džordž je odigrao fantastičan meč. 37 poena, 16 skokova i 5 asistencija. Sada je tim sa Pacifika na korak od prvog Zapadnog finala u istoriji. Juta ih je zasula trojkama, ali su držali priključak, preživeli su baraž Džezera, Džordžu se priključio Markus Moris, još jedna sjajna partija u ovoj seriji, 26 poena, najviše u karijeri u doigravanju. Redži Džekson je brojao do 21, dao veliki doprinos u poslednjem periodu. 

Sutra u Los Anđelesu, Klipersi imaju priliku da naprave najbolji rezultat u istoriji franšize.

Filadelfija - Atlanta 106:109 (2:3)
Juta - LA Klipers 111:119 (2:3)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke