VTB: Težak poraz Obradovićeve Lokomotive, dominacija Uniksa, Jelovac usamljen

Autor: Nikola Miloradović
sreda 23.05.2018.
21:21
Izvor: Sportske.net

Počeo je plej-of u regionalnoj VTB ligi, ovo su rezultati prva dva susreta.

Epa/Lukas Schulze
Epa/Lukas Schulze

Povezane vesti

Lokomotiva Kubanj iz Kranodara je na svom parketu dočekala Himki, a gosti su iznenađujuće slavili i već na startu serije napravili brejk. Bilo je 66-79 u Krasnodaru.

Već u prvoj četvrtini u izabranici Jorgosa Barcokasa napravili prednost od osam poena, ali su Obradovićevi puleni uspeli da smanje deficit do poluvremena za dva poena.

Uspevo je Himki da održi prednost i u trećem kvartalu, uprkos tome što je Lokomotiva u jednom trenutku preokrenula, napravili su seriju pred kraj kvartal ai vratili se na +8 pred poslednjih 10 minuta.

U odlučujućem kvartalu su gosti držali stvari u svojim rukama, pa su zasluženo došli do brejka već na startu serije.

Pobednički sastav je očekivano predvodio Šved sa 20 poena, 16 je dodao Hanikat, dok su dvocifren učinak upisali i Entoni Gil (13p), kao i bivši bek Zvezde Čarls Dženkins (10p). U timu nije bilo Stefana Markovića.

Kod "Lokosa" 14 poena Mardija Kolinsa, 10 je ubacio Kulagin.

Naredni meč igra se takođe u Krasnodara, a onda će dva puta zaredom domaćin biti Himki.

U drugom četvrtfinalnom susretu Uniks je dočekao Nižnji Novgorod, a ekipa iz Kazanja je očekivano slavila rezultatom 84-66.

Prednost domaćina je rasla iz minuta u minut, razlika u kvalitetu je bila osetna tokom svih 40 minuta, pa se čini da bi ova serija mogla biti gotova u tri utakmice.

Uniks su predvodili Kolesnikov i Edžim sa po 16 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio srpski košarkaš Stevan Jelovac sa 14 poena i pet skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke