Vučeviću Zvezda prva na pameti posle NBA

Autor: Filip Rodic
četvrtak 29.08.2024.
15:15
Izvor: Sportske.net

Veliki i osvedočeni "delija".

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Crnogorski internacionalac Nikola Vučević naveo je u intervjuu za "B92" da namerava da po završetku NBA karijere zaigra za Crvenu zvezdu, te da mu je namera da ostane u SAD još bar četiri godine.

"Voleo bih da što duže igram u NBA. To je najbolja liga, sa najboljim igračima i uslovima. U ovom trenutku ne razmišljam o povratku u Evropu. Ako do toga ikada dođe, Crvena zvezda bi bila glavni favorit, ali mnoge stvari bi morale da se postave na svoje mesto", naveo je Vučević.

Vučević je igrao samo jednu sezonu u Evropi pre nego što je prešao u NBA. Predstavljao je Budućnost iz Podgorice u Evrokupu 2011/12, tokom lokauta.

Pohvalio je i rad Crvene zvezde tokom prelaznog roka, rekavši da je prvak AdmiralBet ABA lige izgradio još bolji tim u odnosu na prethodnu sezonu.

"Veliki sam navijač Crvene zvezde. Pratim i Crvenu zvezdu i Partizan, i dosta gledam Evroligu. Što se tiče Crvene zvezde, imali su sjajnu sezonu. Uspeli su da osvoje sve trofeje. Njihov nastup u Evroligi nije ispunio očekivanja, ali to je u redu", kaže Vučević i dodaje:

"Mislim da je ovogodišnja ekipa bolja, i bolje je sastavljena. Voleo bih, kao navijač, naravno, da ponovo osvoje sve te trofeje i da imaju bolji rezultat u Evroligi. Mislim da bi to značilo mnogo i podići percepciju na još viši nivo

Partizan je napravio dobar tim. Napravili su mnogo promena pošto prošle sezone nisu postigli željene rezultate. Potrebno je vreme da se stvari spoje. Očekujem da bude dobra sezona i da oba kluba imaju bolje rezultate u eliti, čak i da se takmiče za mesto među osam najboljih“, nastavio je Vučević.

Vučeviću je ostalo još dve godine ugovora sa Bulsima, tokom kojih bi trebalo da zaradi 41,5 miliona dolara. U nedavnom razgovoru sa medijima tokom oproštajne utakmice Gorana Dragića u Sloveniji, 33-godišnjak je priznao da namerava da igra u NBA ligi još najmanje četiri godine.

"Svestan sam da sam u NBA već 13 godina, da kraj nije tako daleko. Ne verujem da ću igrati još 13 godina, ali imam još dve godine sa Čikagom, a voleo bih da igram još dve posle toga. Mislim da mogu da igram na visokom nivou toliko dugo, a onda, videću“, dodao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran
Thursday, 29.08.2024
19:53

Jako si mi drag, i zaista bih volio da te vidim u Zvezdinom dresu, ali ne brate sa 40 godina 🤣