Vujošević: "Biće teško i napeto protiv Metalca"

Autor: Beta Beta
utorak 26.05.2015.
15:06
Izvor: Beta

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da očekuje tešku i napetu utakmicu protiv Metalca.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Vujošević je takođe istakao da će njegov tim dati sve od sebe da nastavi niz dobrih rezultata u Superligi Srbije.

"Zaista se radi o trećoj po kvalitetu ekipi u Superligi Srbije. Znamo da će vladati veliko interesovanje za utakmicu, da će hala biti puna. Sve utakmice protiv Metalca ove godine su bile veoma teške i napete, neće se razlikovati ni sutrašnja", rekao je Vujošević novinarima u hali Pionir.Partizan sutra od 18.00 gostuje ekipi Metalca u 11. kolu Superlige Srbije.

Crno-beli posle deset odigranih kola u domaćem šampionatu imaju devet pobeda, dok Metalac ima skor od šest trijumfa i četiri poraza.

"I jednoj i drugoj ekipi utakmica predstavlja igru prestiža, jer se Metalac dobro obezbedio kada je u pitanju treća pozicija, mi sa drugog teško da možemo gore ili dole. Bez obzira na sve to, naravno da ćemo pokazati najviše što možemo i najbolje što umemo da bismo branili rejting svog kluba i da bismo nastavili niz dobih partija", kazao je Vujošević.

Pomoćni trener Partizana Velimir Gašić je naveo da je Metalac izrastao u ozbiljan košarkaški kolektiv.

"Oni su svojim igrama pokazali da su u ovom trenutku treći klub u Srbiji. To je ekipa koja zaslužuje maksimalnu pažnju, na kraju krajeva dobili su i reprezentativca, Đorđa Majstorovića, što je za svaku pohvalu"
, rekao je Gašić.

Centar crno-belih Nikola Milutinov istakao je da će Partizan u sutrašnjem meču morati da opravda ulogu favorita.

"Očekuje nas teška utakmica. Metalac je uvek neugodan protivnik, naročito na svom terenu. Mi moramo da opravdamo ulogu favorita tako što će svaki igrač dati svoj maksimum, pre svega u odbrani"
, rekao je Milutinov.

Selekor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević danas je objavio širi spisak igrača za Evropsko prvenstvo. Na tom spisku su iz tabora crno-belih Dragan Milosavljević, Milan Mačvan i Nikola Milutinov.

"Jedini ko snosi odgovornost za rezultate tog tima je selektor i on ima pravo da po svom ukusu i izboru sastavlja tim. Nisam ga dobro ni sagledao ni proučio, ono što me najviše interesovalo je koji se igrači iz Partizana nalaze na tom spisku i to je ono što je bilo i očekivano", rekao je Vujošević.

Milutinov je naveo da mu je drago što je pozvan u nacionalni tim.

"Drago mi je što sam uopšte došao na taj spisak i to će biti dodatni motiv da bolje treniram, radim i da pružam što bolje partije u narednom periodu",
kratko je kazao Milutinov.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke