Vujošević: "Drugi bi se ugasili da žive kao Partizan"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 01.02.2015.
22:54
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Nakon sedme uzastopne pobede u ABA ligi i sve izvesnijeg plasmana u plej-of regionalnog takmičenja trener Partizana Duško Vujošević govorio je o problemima sa kojima se crno-beli bore i očekivanjima od završnice tekuće sezone.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Rezultatski neuspesi sa početka sezone lagano postaju prošlost kada je u pitanju KK Partizan NIS a serija od sedam vezanih pobeda u ABA ligi vratila je nadu da se uprkos velikim problemima može do novih trofeja.

Strateg Partizana Duško Vujošević neprekidno upozorava na probleme sa kojima se klub bori a navijači su u tekućoj sezoni prepoznali koliko je važno da ekipa na svakoj utakmici ima maksimalnu podršku.

"Publika je osvešćena, tačno prepoznaje težinu situacije u kojoj se klub i tim nalaze i uzroke takve situacije. Opet, najveći broj ljudi na tribinama gaji iskrenu ljubav prema Partizanu, zna s kakvom ljubavi i stoicizmom se radi u klubu" kaže Vujošević.

U opširnom intervjuu "Novostima" Vujošević je govorio i o načinu na koji "vaspitava" svoje igrače, reakcijama javnosti na neke njegove ispade a najvažniji deo razgovora ticao se borbe za trofeje i očekivanja koje publika ima.

"Ne treba zaboraviti kako smo počeli sezonu. Drugo leto zaredom bio nam je blokiran račun, i to u vreme prelaznog roka. Otošli su Lovernj, Vesterman, Bogdanović, Bertans, Pavlović se vratio u novembru, Kinsi je spakovao kofere još tokom prošle sezone. Ne možemo da angažujemo plejmejkera do danas" rekapitulira dešavanja Vujošević.

Osvrćući se na sve probleme u kojima klub bitiše i bori se za vrhunske rezultate trener Partizana konstatovao je da bi se mnogu i istim uslovima verovatno prestali da postoje.

"Ja sam tek primio januarsku platu za 2013, zaposleni nisu primili 11 plata, igrači prime po jednu, dve za sezonu, a treniraju kao da su redovno plaćeni. Radili smo u hodu, u teškim ulovima u kojima bi drugi beležili daleko lošije rezultate, ili bi se čak ugasili" poručuje Vujošević.

Kada je završnica sezone i borba za titule u pitanju Vujošević ne želi da traži alibi ali pre svega sagledava situaciju na realan način.

"Sve je moguće, pa i da ostvarimo ciljeve, ali koliko je realno da se desi? Nije previše. Naučili smo sebe i druge da radimo nerealne stvari, pa kad se to ranije dešavalo, nije nas amnestiralo od obaveza, niti gasilo glad za uspehom, željom da pravimo nova čuda. Čuda se dešavaju, ali ne stalno..." zaključio je trener Partizana.

Šampion Srbije trenutno se nalazi na četvrtoj poziciji u ABA ligi sa skorom 13-7 a u narednom kolu ugostiće ekipu Levskog iz Sofije protiv koje trijumf ne sme da bude doveden u pitanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke