Vujošević gledao sjajnu Megu, novi debakl Cedevita Olimpije!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.11.2021.
13:50
Izvor: Sportske.net

U razmaku od samo četiri dana, Ljubljančani pretrpeli dva teška poraza.

AdmiralBet ABA liga/Mega Mozzart/Dragana Stjepanovic
AdmiralBet ABA liga/Mega Mozzart/Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

Današnji program u okviru devetog kola AdmiralBet ABA lige počeo je utakmicom između Mege i Cedevita Olimpije u Beogradu. Očekivala se rezultatski neizvesna borba, ali meč je protekao u potpunoj dominaciji domaćeg tima.

Mlada i talentovana ekipa Vlade Jovanovića slavila je rezultatom 104:75, što joj je četvrta pobeda od početka sezone, a Ljubljančali su pretrpeli četvrti poraz u AdmiralBet ABA ligi. Podsetimo, četiri dana ranije, Ljubljančani su i u Evrokupu doživeli debakl protiv Budućnosti u Podgorici, kada su poraženi sa 91:60.

Prvo poluvreme obeležio je sjajni Rudan koji je u tom periodu bio najefikasniji na terenu sa 15 poena i najzaslužniji je bio za ubedljivu prednost Mege na poluvremenu - 50:34.

Devetorica igrača domaćeg tima upisala su se u strelce u prvom poluvremenu, a kod gostiju samo četvorica - Blažič, Dimec, Rupnik i Pulen.

Utakmici je prisustvovao i trofejni trener Duško Vujošević koji je danas mogao da uživa u predstavi talentovane ekipe Mege, što je posebno došlo do izražaja u trećoj četvrtini kada je domaći tim stigao i do tridesetak poena razlike.

Do kraja se samo postavljalo pitanje kojom razlikom će Mega dobiti ovaj meč.

Rudan je na kraju bio najefikasniji kod Mege sa 23 poena i osam skokova, Nikola Jović ga je pratio sa 16 poena, devet skokova i sedam asistencija.

Kod gostiju Blažič 26 poena i devet skokova, od ostalih nešto bolji Rupnik sa 15 poena.

*


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke