Vujošević hvali Zvezdu i proglašava ih velikim favoritima

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 27.05.2021.
22:58
Izvor: Sportske.net

Nije čest slučaj.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Povezane vesti

Bivši trener KK Partizan Duško Vujošević ističe da je Crvena zvezda favorit za pobedu nad Budućnosti u finalu ABA lige.

Vujošević je upitan da prokomentariše finalnu seriju ABA lige i ocenio je da Crvena zvezda na čelu sa Dejanom Radonjićem radi dobar posao.

"Gledajući Zvezdu ove godine, moram da kažem da je kolega Radonjić uradio dobar posao kada je u pitanju odbrana. To se prikazuje iz utakmice u utakmicu, čak je ona prva utakmica u Podgorici, kada su ukrali nekoliko lopti u prvoj fazi odbrane, odmah nakon ofanzive. Lazić je ukrao dve lopte i vidi se da igraju stvarno jako dobro u defanzivi. Ovog momenta, igra se ta finalna serija ABA lige, mislim da je Budućnost propustila svoje prilike jer domaći teren je veoma bitan. Što se tiče nekih rezultata, oni su začuđujući, ali ne bih otvarao preširoku temu", naveo je Vujošević.

U centru pažnje, kao i uvek, bile su sudijske odluke, možda i više nego nekih prethodnih puta, što je iziskivalo brojna saopštenja.

"Što se tiče nekih sudijskih odluka, one su bile na strani domaćina. Kada je Igokea igrala protiv Zvezde u Beogradu, pa i kad je Zvezda igrala protiv Budućnosti u Podgorici. Oseća se prednost domaćeg terena u većoj meri nego što je to u nekim idealnim uslovima, ali ne treba stvarati neku atmosferu linča. Poštujem to što radi Dejan Radonjić, napredak Dobrića, čitanje igre Davidovca, čak je i Kuzmić u dobroj meri vraćen, intezitet kojim igraju odbranu je dobar. Posle povrede Rida je Zvezda veliki favorit. Niti je prva, niti je zadnja utakmica koja je dobijena uz neke sporne odluke, a što je govorio moj dragi kolega Zmago Sagadin, ovo je "demokracija" i svako ima pravo da kaže ono što misli", kazao je bivši trener Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke