Vujošević iskreno o Jokiću, ovo mora da čuje Srbija!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 03.01.2022.
11:15
Izvor: Sportske.net

Kako ga ubediti da igra za reprezentaciju?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Nekadašnji trener Partizana Duško Vujošević istakao je da Nikola Jokić ima obavezu da nastupa za reprezentaciju države u kojoj je rođen, uprkos tome što je karijeru napravio van državnog tima.

MVP prošle sezone u NBA ligi odlučio je da letos odmori umesto da pomogne saigračima u borbi za Olimpijske igre.

U razgovoru za "Spotlight" Vujošević je istakao da se as Denver Nagetsa autistično ponaša kada je reč o Srbiji.

"Bogdan Bogdanović ima želju da igra za reprezentaciju, a koliko znam, Jokić je dobar čovek, dobrica, ali malo se autistično ponaša kada je državni tim u pitanju. Nikola je uspeh napravio van reprezentacije. Kada je bio u Megi niko ga nije zvao, selektor je bio Đorđević, i on nema tu vrstu obaveze", naveo je Vujošević.

Dodao je da ga zbog toga ne bi trebalo napadati, već izvršiti tzv. "fini pritisak" u kojem nije dovoljan samo novi selektor Svetislav Pešić.

"Ne bi ga trebalo previše napadati i sve odnose sa njim prekinuti. Trebalo bi da se izvrši fini pritisak. Jokić mora da shvati da ima obavezu prema zemlji u kojoj je rođen. Mislim da nije dovoljan samo Pešić, potreban je složeniji sistem. U svakom slučaju, Pešić je dobro rešenje u ovoj situaciji", istakao je Vujošević uz pomalo intrigantan komentar na račun Miloša Teodosića.

"Teodosić je bio deo tima u prvom 'prozoru' kvalifikacija, ali mislim da je u njegovom dovođenju učestvovao i neko mimo njega", naveo je legendarni trener Partizana, koji nije štedeo kritiku i na račun pojedinih košarkaša crno-belih u intervjuu koji možete pročitati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke