Vujošević: "Izenadio me Željkov rizičan potez, stavio je na sebe težak teret"

Autor: Sportske Net
četvrtak 08.07.2021.
11:25
Izvor: Sportske.net

Legenda kluba iz Humske iskreno o dolasku najboljeg trenera Evrope.

Pedja Milosavljevic/Starsport ©
Pedja Milosavljevic/Starsport ©

Povezane vesti

Željko Obradović je novi trener Partizana, a za njim stižu iz dana u dan i nova igračka imena. "Grobari" se nadaju procvatu posle sezone za zaborav, a imaju i zbog čeka. Popularni Žoc je najtrofejniji trener Evrope, a Partizan je upravo on podigao na krov Evrope 1992. godine. Uz njega, još nekolicina imena važna su za crno-beli klub, a među najvažnijim je Duško Vujošević. Najbliže pomenutom uspehu, uradio je on kada je igrao sa Partizanom fajnal for Evrolige 2010. godine.

Vujošević je za Jutarnji program Nove S govorio o dolasku Obradovića na klupu "parnog valjka".

"Ja se kao partizanovac i njegov prijatelj i kolega radujem što je Željko Obradović, kao najveće trenersko ime, došao u Partizan. On je kao takav veliki autoritet, ima harizmu. Iznenadio me taj njegov rizičan potez, da na sebe stavi težak teret. Da u ovoj sredini i Partizanu kakav je bio prošle godine rizikuje svoj rejting. Našao sam sam se s njim, komuniciramo često i vidim da ga je ovaj novi početak podmladio, da je gladan rada i energije. Radi veoma ozbiljno na selekciji ", rekao je Vujošević za Novu S.

Partizan se pojačao za četvoricu, i to prilično eminentnih imena. Kevin Panter je bio prvo pojačanje, potom su stigli Aleksa Avramović i Zek Lidej, a u sredu je potpisao i Rodions Kuruks. 

– Ovaj Letonac je fenomenalan talenat koji je posle prve godine u NBA igrao na Ol staru rukija. Međutim, imao je neke probleme, i privatne. Ušao je u fazu da je izgubio samopouzdanje i ukoliko ga Željko Obradović sa svojim saradnicima vrati, to će da bude veliki dobitak, kazao je nekadašnji strateg crno-belih. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke