Vujošević: "Moram da se izvinim sudijama"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 31.01.2015.
23:54
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana NIS Duško Vujošević izvinio se slovenačkim arbitrima nakon duela sa MZT-om zbog izjava koje je dao uoči utakmice a koje su se ticale načina na koji se sudije delegiraju.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Partizana vezali su sedmi uzastopni trijumf u ABA ligi pošto su u subotu uveče savladali MZT u Skoplju rezultatom 55:63.

Trener crno-belih Duško Vujošević priznao je da večerašnji trijumf ima veliki značaj za njegovu ekipu koja za sada ostaje na četvrtoj poziciji na tabeli ali sa nešto većim izgledima da sustigne Budućnost ili Cedevitu.

"Veoma važna pobeda za nas, koja nam daje mogućnost da mirnije ulazimo u ove završne borbe i da gledamo da li može nešto više da se osvoji i uradi. MZT je bio veoma motivisan, što se vidi iz činjenice da su imali 16 skokova u napadu, od toga 11 u prvom poluvremenu" rekao je Vujošević.

Strateg Partizana podsetio je na probleme sa povredama i istakao da zbog toga večerašnja pobeda dobija na značaju.

"Mi smo imali dosta izgubljenih lopti, čak 15, ali to je u jednom delu i zbog zdravstvenih problema koje smo imali tokom ove nedelje. Međutim, najvažnije je što smo uspeli utakmicu da dobijemo, što smo bili najprecizniji i najkoncentrisaniji onda kada se utakmica lomila" dodao je Vujošević.

Deo svog izlaganja na konferenciji za medije nakon utakmice Vujošević je posvetio sudijama koje je "a priori" kritikovao jer dolaze iz Slovenije.

"Moram da kažem da je prilikom delegiranje sudija pred ovakvu utakmicu, birana sudijska trojka iz Slovenije, budila određene predrasude pred meč, jer smo u trci za četvrto mesto i mi i Olimpija. Međutim, moram da se izvinim, da kažem da je suđenje bilo vrlo kvalitetno i vrlo pošteno, i da moja rezerva te vrste apsolutno nije bila personalna, nego generalna, a kada su u pitanju ovi ljudi potpuno neopravdana" zaključio je Vujošević.

Trofejni stručnjak nije zaboravio da se zahvali "Grobarima" koji su u subotu doputovali u Skoplje kako bi podržali ekipu na teškom gostovanju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke