Vujošević o Pešiću i Jokiću, sledi smena generacija u reprezentaciji Srbije?

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.09.2021.
17:47
Izvor: Sportske.net, bhbasket.ba

Izbor Svetislava Pešića za novog selektora Srbije već izaziva prve reakcije.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Vest da je Svetislav Pešić od danas i zvanično novi selektor reprezentacije Srbije nije iznenadila košakašku javnost, s obzirom da se o ovome u medijima već spekulisalo u proteklih par nedelja.

Naravno, njegov izbor je većinu obradovao, s obzirom da se radi o trofejnom stručnjaku, pod čijim je vođstvom naš nacionalni tim osvajao poslednje titule prvaka Evrope i sveta, a od tada su prošle čak dve decenije.

Jedan od prvih koji je danas prokomentarisao Pešićev izbor jeste Duško Vujošević, nekadašnji trofejni trener Partizana.

I on smatra da je Pešićev izbor dobro rešenje, jer veruje da će se populani ''Kari'' potpuno posvetiti selektorskom poslu.

''Što se tiče Pešića, mislim da je to dobro rešenje, jer svi smo upoznati da je vrlo teško klub u Evroligi i reprezentaciju, da praktično ne postoji spremnost, veština ili mogućnost da se postigne suživot Evrolige i FIBA, da se takmičenja zakazuju kad treba. Sa druge strane, reprezentacija Srbije treba da ima takvo ime i autoritet koje može da vodi klub Evrolige. Pešić je u takvoj situaciji, napravio je velike uspehe sa klubovima i reprezentacijom'', izjavio je Vujošević u razgovoru za BHbasket.

Poseban izazov za Pešića je da postgne dogovor sa Nikolom Jokićem u vezi nastupa za reprezentaciju na najvažnijim takmičenjima, s obzirom da je letos odlučio da pauzira. Vujošević ima jasan stav u vezi sa Jokićem, a ono što očekuje od Pešića je i da napravi smenu generacija u nacionalnom timu.

''Prvo, sa ovim Jokićem, treba napraviti kontakt i naći način da igra za reprezentaciju Srbije, a ne da samo dođe tu na neke pripreme i da nas čašćava svojim prisustvom.

Vreme je za neku smenu generacija. Odgovornost je na njemu, treba da donosi te odluke.

Mislim da je to najbolje rešenje u ovoj situaciji, želim mu sve najbolje, a uspesi mogu da dođu kao posledica pametnog i tačnog rada u ovim složenim okolnostima'', izjavio je Vujošević i istakao da je sa Kokoškovim propuštena prilika jer je mogao da bude dugoročno rešenje za selektora.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke