Vujošević otkrio: "Duda zaradio infekciju od golubova"

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 16.09.2021.
12:50
Izvor: Sportske.net

Smrt legendarnog Dušana Ivkovića je pogodila i Duška Vujoševića...

Starsport
Starsport

Povezane vesti

U uključenju za Prvu televiziju o smrti Dušana Ivkovića govorio je i legendarni trener Partizana Duško Vujošević. 

"Znao sam da ima nekih određenih problema, da je dobio infekciju od golubova, koji su bili njegova velika strast, znam i da je imao nekih problema sa herpesom. Mada nikada ne znaš šta sutra nosi tebi. To je demon zvani sutra", rekao je Vujošević za Prvu televiziju. 

Kako će ga pamtiti Dule?

"Ja ću ga pamtiti jer smo zajedno proveli deo zajedničkog života kroz košarku. Ne želim da nabrajam šta je sve uradio u košarci, znao je da se nametne, on je u određenom momentu bio i u Partizanu, ali najviše u reprezentaciji Jugoslavije, kroz sve faze dok se ona smanjivala. Možda po zlatu u Atini 1995. ali ja sam imao dosta različitog kontakta sa njima", kaže legendarni trener Partizana. 

Smatra i da je košarka u Srbiji postala manje značajna njegovim odlaskom. 

"Kada dođu ovakvi trenuci, shvata se i neka zaludnost veličine, ali sve što je on napravio, to ime će ostati zapamćeno, njegovo delo će ostati upisano za sva vremena, i kroz uspehe reprezentacije i kroz domaćinski odnos u KSS, zaista srpska košarka ovim gubitkom postaje manje značajna, bez obzira na godine, njegova snaga mentalna je za sve nas bila uverenje da će on proći kroz sve. Sve što je radio, radio je na monumentalan način, ta posvećenost golubovima, u reprezentaciji, trenerska organizacija... Manje smo snažni kada ostanemo bez jedne ovakve veličine", rekao je Vujošević.

Očekuje se da večeras na utakmici Partizana i Efesa bude organizovan oproštaj od Dude Ivkovića. 

"Željko Obradović i Duda Ivković su bili kumovi, sigurno će biti organizovano i od strane kluba, desi se da se događaji isprepletaju na takav način", rekao je Vujošević. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke