Vujošević: "Pešić težak čovek, ali igrači ne treba da čašćavaju prisustvom..."

Autor: Filip Rodic
sreda 30.08.2023.
19:40
Izvor: Sportske.net, Sport klub

Iskreno i stručno.

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović
AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Trofejni košarkaški stručnjak Duško Vujošević je na svom gostovanju na Sport Klubu prokomentarisao stanje u srpskoj košarci i naročito reprezentaciji.

Vujošević je naglasio da mu je selektor Svetsilav Pešić veliki prijatelj, ali da je težak čovek, te da je kao takav došao u nepovoljno okruženje

"Mi smo u krizi što se tiče puta i odnosa. Prošle godine u kvalifikacijama za Olimpijske igre su na prvi trening došla tri igrača. To govori o neozbiljnosti. Pešić je težak čovek, iako smo prijatelji, ali cepidlači oko nekih stvari. Igrači ne dolaze ovde na provode i opijanje, nego da se spreme. Mora taj minimum dana da se iskoristi svaki sekund, a ne da se žale. Ne treba niko da čašćava svojim prisustvom. I igrači utiču na atmosferu. Pešić je došao u situaciju razmaženosti naših igrača zbog ogromnih para. Samim tim su postali poslovni ljudi sa drugim razmišljanjima", krenuo je Vujošević.

Zatim je krenuo sa komentarima na račun pojedinih igrača iz nacionalne selekcije. Očekivano, više je ovratio pažnju na bivše igrače Partizana.

"Vanja Marinković nikako da postigne stabilnost kad je u pitanju šut. Ima odličan šut, ali nije konstantan. Mora da podigne kriterijum selekcije šuta, da bude još mirniji. Milutinov odličan u napadu, nije potpuno fizički spreman, moj je utisak. Može u jedan na jedan da dođe do rezonske situacije pivotima, posebno je napredovao u povratnim pasovima. To su šutevi sa najvišim procentom uspešnosti, statistički dokazano. Bojim se prevelike minutaže da se ne bi povredio. Radujem se partijama Nikole Jovića kao da sam ga ja trenirao", istakao je Vujošević.

Srbiji sledi duel naredne runde sa Italijom, za koji je poznat termin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke