Vujošević se ne slaže sa odlukom Partizana, a šta kaže o povratku u Evroligu?

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.06.2022.
14:12
Izvor: Sportske.net, N1 TV

Trofejni stručnjak bio je gost Jutarnjeg programa na N1 TV.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Do kraja klupske sezone u Srbiji ostalo je još da se odigra plej-of AdmiralBet Košarkaške Superlige Srbije, ali bez Partizana koji je odlučio da istupi iz takmičenja posle brojnih incidenata koji su se dogodili u finalnoj seriji plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Jedno od pitanja tokom jutrošnjeg gostovanja trofejnog trenera Partizana Duška Vujoševića na N1 bilo je vezano i za ovu odluku crno-belih, a on je kratko odgovorio:

"Ne slažem se s tom odlukom".

Ali, mnogo je rečitiji bio u vezi Partizanovog gotovo sigurnog povratka u Evroligu, što bi u četvrtak trebalo da se ozvaniči.

"Velike su šanse da Partizan igra Evroligu zbog ova dva ruska kluba koja neće igrati sledeće godine.

U četvrtak treba da se napravi procena da li se ostaje u ovom formatu, ako se ostaje sa 18 klubova sigurno će Partizan i Valensija biti ta dva kluba.

Onda je tu problem za sledeću godinu ako se CSKA i Zenit vrate jer imaju desetogodišnje licence i onda koliko klubova ispada, kakav sistem ove godine da bude da bi sledeće godine otvorio četiri mesta za one koji ulaze kao pobednici Evrokupa i ostali.

Hajde jednom i da Partizan uđe mimo terena, zaslužio je", izjavio je Vujošević.

Jedna od još uvek aktuelnih tema jeste nedavna inicijativa hrvatskog košarkaškog saveza da njihovi klubovi napuste AdmiralBet ABA ligu.

"Slovencima ne smeta što igraju AdmiralBet ABA ligu, a prvaci su Evrope. A Hrvatima smeta, kao to ih sprečava, osvojili bi inače prvenstvo svemira. Ako hoćete da budete šampion morate da trčite sa šampionima. Bolja liga daje mogućnost da postanete bolji igrači. Nju morate usavršavati, pogotovo regularnost'', naglasio je Vujošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke