Vujošević: "Velike šanse da Gasprom kupi Partizan"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 11.08.2014.
19:27
Izvor: Beta

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević uporedio je danas novu sezonu sa igranjem višeg nivoa video-igre i kazao je novinarima da postoji mogućnost da ruski energetski gigant Gasprom kupi deo tog kluba.

Povezane vesti

Nakon prozivke novih i starih igrača uoči početka priprema za novu sezonu, trener Partizana Duško Vujošević obratio se novinarima i opisao sa čime se njegov tim susreće uoči početka nove sezone, u kojoj po prvi put posle dugo vremena neće igrati u Evroligi.

"U specifičnoj smo situaciji, ali svi su u specifičnoj situaciji. Imamo mnogo problema, što uopšte nije novo, ali sa druge strane moraćemo da radimo opsežnije posao nego prethodne godine, kao viši nivo video igrice", rekao je Vujošević novinarima.

Košarkaški klub Partizan počeo je danas pripreme u Beogradu, na kojima se pojavilo 15 igrača. Medju njima je bio i nekadašnji "as" crno-belih Luka Bogdanović, koji je trenutno bez kluba, a formu održava sa Partizanom.

Na probi su još trojica igrača, a Vujošević je najavio da će u sledećih desetak dana znati kako će izgledati tim, posle čega će dovesti Amerikanca.

"Neki razgovori se vode, ali ne treba očekivati senzaciju. U sledećih desetak dana ćemo raditi na kondiciji i dovoditi igrače, a kad kompletiramo tim od evropskih košarkaša, videćemo šta fali i tu dovesti Amerikanca", rekao je Vujošević.

On je kazao da tokom leta nije pratio medije, ali je kritikovao mišljenja koja su u javnosti govorili protiv Crvene zvezde i Partizana.

"Ali sa druge strane, pozitivno je da su nam iz vrha države rekli da prema njihovim izvorima postoje velike šanse da 50 odsto Košarkaškog kluba Partizan kupi Gasprom. Dakle, ne da će imati samo 50 odsto FK Crvena zvezda, nego i Partizana. Time je vlast pokazala da vodi brigu o oba kluba i pokaazali su državničku odgovornost", rekao je Vujošević.

Na pitanje novinara da li će praviti tim kao da se igra Evroliga, Vujošević je rekao da bi to voleo.

"Evrokup je teško takmičenje, voleo bih da bude praćeno ove sezone isto kao i prošle. Evrokup je jako takmičenje, ali je Evroliga znatno jača, voleo bih da u klub dodju igrači koji su iznad ranga Evrokupa", kazao je on.

Na pitanje da li je ovo najteža situacija u kom se Partizan ikada nalazio, Vujošević se posle duže pauze nasmešio i rekao "i ovo će se lane zvati".

Novinare je zanimalo da li će sledeće sezone u Partizanu igrati Aleksandar Pavlović.

"Ja sam čuo da on ima ponudu da ide u Kinu, gde mu za pet i po meseci nude milion dolara. Pavlović je pokazao veliku ljubav, i mnogo je zadužio Partizan", rekao je Vujošević.

Novinari su ga pitali i o po malo ružnom rastanku sa Davisom Bertansom, pošto je Vujošević dao oštru izjavu o njemu, ali ga je ipak nazvao svojim detetom.

"Ima nekih stvari, koje ne mogu lepo da se kažu i ja mislim da je on u svojoj panici napravio propust da me pozove i to kaže, pošto je stalno isticao da ima takav odnos sa mnom, ma, njega razumem i više nego druge"
, rekao je Vujošević.

Više o samim igračima koji su se u Pioniru našli na početku priprema možete pročitati OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.