Vujoševićev oproštaj od Đorđa Balaševića

Autor: Darko Mitrović
subota 20.02.2021.
00:10
Izvor: Sportske.net, Srpski Telegraf

Tužan i bolan dan je za nama.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Napustio nas je legendarni kantautor Đorđe Balašević, koji je preminuo u 68. godini na novosadskoj Infektivnoj klinici, gde je poslednjih dana vodio tešku borbu sa koronavirusom.

Njegova muzika nije znala za podele na ovim našim turbulentnim prostorima, ko to nije do sada primetio, može da vidi i večeras po reakcijama širom ''regiona'', odnosno na prostorima nekadašnje Jugoslavije, gde je svih ovih godina Balašević bio i ostao cenjen i poštovan, kao i njegova dela.

Đole je osim muzike i poezije, voleo i sport, a jedan od onih koji su se oglasili povodom njegove smrti je i naš proslavljeni košarkaški trener Duško Vujošević.

Njemu je pre par godina Balašević posvetio jednu svoju pesmu na beogradskom koncertu i tom prilikom izgovorio čuvenu rečenicu: "Da mi daju 10.000 Vujoševića, spasio bih zemlju".

Vujošević se večerašnjim tužnim povodom nadovezao na te reči.

''On je rekao da bi voleo da ima 10.000 ljudi kao što sam ja, a on je meni bio jedan jedini. Zahvaljujući njegovim pesmama lakše podnosim dijalizu koja traje i po četiri i po sata. Stavim slušalice i uživam.

Izgleda, nažalost, da i smrt ima dobar ukus za muziku. Balaševićeva smrt je nenadoknadiv gubitak za sve nas. Prerano smo izgubili velikog pesnika i kantautora, mi njegovi obožavaoci, ali porodica pre svega'', rekao je Vujošević za ''Srpski telegraf''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke