"Vukovi" rastrgli Jokića i Nagetse, Branson pleše košarku!!!

Autor: Boris Jovanović
utorak 07.05.2024.
07:13
Izvor: Sportske.net

Očajni Denver, Njujork poveo protiv Indijane...

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Džajlen Branson igra košarku života. Najbolji košarkaš Niksa je stigao u odabrano društvo, postao je tek četvrti igrač u istoriji NBA koji je u četiri uzastopna meča u plej-ofu postigao 40+ poena. Pre njega to su učinili Džeri Vest, "Logo" je imao takvih šest mečeva u nizu, Džordan i Bernard King su napravili po četiri utakmice sličan skor. Noćas je Branson brojao do 43, Njujork je pobedom otvorio seriju protiv Pejsersa. Donte Di Vićenco je ubacio 25 poena, pogodio ključnu trojku, Indijana je imala šansu na -1, ali je Tarneru sviran ofanzivan faul, sumnjiva odluka sudija. Džof Hart je dodao 24 poena, najviše u plej-of karijeri, imao i 13 skokova i osam asistencija. 

Ba drugoj strani Tarner 23 poena, Siakam 19, MekKonel sa klupe 18. Klupa Indijane je umalo dobila meč, 46 koševa, domaći rezervisti su dali samo 3. To bi mogao da bude problem za Njujork u nastavku, Hart je igrao svih 48 minuta, Di Vićenco 44, koliko i Branson. Ovi klubovi inače imaju strašno rivalstvo iz devedesetih kada su se šest puta sastali u plej-ofu za 10 godina. Zanimljivo, Tibodo i Karlajl su bili asistenti u sadašnjim timovima na kraju poslednje decenije prošlog veka.

Minesota je uništila šampiona, iz Kolorada "Vukovi" nose na sever velikih 2:0. U sjajnoj su poziciji da se plasiraju u finale, noćas su bez Goberta spustili Denver na 80 poena. Karl Entoni Tauns je ubacio 27, koliko i Edvards. Odbrana je odradila najveći deo posla, ovo je najmanji broj poena za Nagetse čitave sezone. Marej očajan, osam koševa, 3 od 18 šut, dok je Jokić uz 16 poena imao isto toliko uhvaćenih lopti. Najefikasniji kod Denvera Aron Gordon sa 20. Brojke osuđuju domaćina, manje od 35% šuta, i Jokić je bio ispod svojih brojeva, 5 od 13. Imao je osam asistencija, ali su on, Marej i Porter Džunior izgubili 12 lopti. U prvom poluvremenu Minesota je napravila seriju 43:18, na poluvremenu su gubili 61:35, najveći deficit u istoriji franšize u doigravanju. Posle trećeg perioda bilo je +22 za gladne "Vukove" koji su bez problema priveli meč kraju. Imaju velikih 2:0 i dva meča kod kuće, prvi je u petak.

Rezultati:

Njujork - Indijana 121:117 (1:0)
Denver - Minesota 80:106 (0:2)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke