Vuković: "Košarkašice Zvezde će se predstaviti u najboljem svetlu"

Autor: Sportske Net
sreda 13.10.2021.
15:33
Izvor: Sportske.net

Veliki izazov.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Trener košarkašica Crvene zvezde Dragan Vuković rekao je danas da je "nezgodno" što je prvi rival njegove ekipe u Evrokupu ruski Orenburg, koji je i kandidat za osvajanje titule, ali da će Zvezda pokušati da se predstavi u najboljem izdanju.

"Za nas je nepoznanica sistem takmičenja, moraćemo da se prilagodimo, novi smo. Nezgodno je što je Orenburg, jedan od najvećih kandidata za osvajanje Evrokupa, evroligaška ekipa, naš protivnik odmah na početku. Imaju visoke igračice, ali imamo i mi naše kvalitete", rekao je Vuković, preneo je klupski sajt.

"Kao što su oni nama nepoznanica, tako smo i mi njima. Borićemo se i truditi da se predstavimo u najboljem svetlu, da vidimo koliko možemo", dodao je on.

Košarkašice Zvezde u četvrtak dočekuju ekipu Nadežde iz Orenburga, u meču prvog kola Grupe E Evrokupa.

Zvezdi će to biti prvi nastup u Evropi nakon sezone 2008/09.

Kapiten crveno-belih Nevena Naumčev rekla je da nastup u Evropi posebno znači igračicama koje su duži period u klubu.

"Želimo da predstavimo klub najbolje što možemo, verujem u svoju ekipu i njenu energiju. Očekujem dobru utakmicu. Pozivam publiku da nas podrži u što većem broju i pruži nam dodatnu snagu", dodala je ona.

Klub je apelovao na sve navijače da poštuju mere propisane u borbi protiv pandemije korona virusa, a u halu će moći da se udje sa potvrdom o vakcinaciji, brzim PCR testom ili potvrdom o preležanom korona virusu.

Meč između Zvezde i Nadežde iz Orenburga igra se u Železniku, u četvrtak od 20.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke