Vulić napustio klupu Cibone, šta će biti sa ekipom?

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.12.2023.
21:45
Izvor: Sportske.net

Nije mogao više da čeka realizaciju obećanja čelnika kluba.

KKCZ/Đorđe Kostić
KKCZ/Đorđe Kostić

Povezane vesti

Kako prenose zagrebačke ''Sportske novosti'', dosadašnji trener Cibone Jakša Vulić odlučio je da se povuče sa te pozicije, a sve se dešava dva dana posle poraza njegovog tima od Crvene zvezde u Beogradu i dva dana pre derbija sa splitom u AdmiralBet ABA ligi.

Pomenuti izvor donosi i Vulićevu izjavu u kojoj je potvrdio svoju odluku posle razgovora sa čelnicima kluba.

''Meni jednostavno smeta da košarka, a zbog nje sam ovde, odlazi u drugi plan. Razumem sve probleme u kojima se klub nalazi, ali meni je košarka na prvom mestu. Na ovaj način je nemoguće imati ozbiljan košarkaški program.

Razmišljao sam o odlasku i nakon što postalo jasno da nećemo krenuti u sezonu u domaćem prvenstvu s kompletnom ekipom. Čekao sam ova dva meseca, nadao se da se neke stvari mogu rešiti na pozitivan način. Međutim, shvatio sam da tako što neće biti moguće u sledeća dva do tri meseca, a možda niti do kraja sezone. 

Tako sam shvatio nakon što su jasno kazali na sastanku s igračima ljudi iz Uprave. Meni je to neprihvatljivo, jer se igrači, njih petorica mrcvare kroz domaće prvenstvo. Da sad igramo nadalje samo s juniorima, i to je neprihvatljivo...'', rekao je Vulić.

Navodno, igrači imaju obećanja da će se od Nove godine finansijska situacija popraviti, ali Vulić to nije želeo da čeka. Umesto njega će ekipu do daljnjeg voditi Bariša Krasić...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke