Za Jokića ima leka, neverovatni Nikola Vučević, Hardenov teror po Pacifiku, dobiće i Oskara?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 22.02.2021.
08:05
Izvor: Sportske.net

Crnogorac nastavlja sa strašnim partijama, Jokić slab za svoje standarde koji su sada najviši, neverovatna serija Bruklina!

AP Photo/John Raoux
AP Photo/John Raoux

Povezane vesti

Tre Jang i Klint Kapela uzeli su meru Denveru. Atlanta koja je izgubila 8 od poslednjih 10 mečeva je slavila, Jang je uuz 35 poena imao 15 asistencija, Kapela dodao 22 poena, produbili su krizu ekipe iz Kolorada u gostima. Naime Nagetsi su poraženi čak šest puta u poslednjih sedam mečeva van svoje dvorane. Nedostajao je pravi Jokić, Marej je ubacio 30 poena, ali je Srbin i prvi kandidata za MVP titulu ubacio samo 15 poena, imao je 10 skokova i 6 asistencija. Za njegove standarde to je slaba partija. Opravdanje može da bude umor, ne samo Jokića već čitavog tima, delovali su isceđeno, pokušali da se vrata, ali minus od sedam poena u poslednjem minutu je najviše što su uspeli da se spuste.

Milvoki je konačno zaigrao bolje, Janis i Kris Midlton su iskombinovali 70 poena, i tako dobili drugi meč u nizu, nakon pet poraza. Antetokumpo je izveo čak 24 bacanja, dao 19, polovinu od svih poena sa penala. Bjelica je ostao na klupi.

Uzbudljivo je bilo u El-Eju, Netsi su počistili Klipse. Džejms Harden je ubacio 37 poena i zaiokružio neverovatnu turneju na kojoj je Bruklin redom tukao Voriorse, Kingse, oba tima i Los Anđelesa i Feniks. Oni su u seriji od osam pobeda protiv timova sa Zapada. Harden je inače imao i 11 skokova i 7 asistencija, Irving je dodao 28 poena, uz osam uspešnih dodavanja.Klipersi su imali šansu, kada je Kavaj izjednačio nakon par bacanja. Ali je DeAndre Džordan popravio Irvinga, pa je u narednom napadu Leonard napravio ofanzivni faul nad Hardenom koji je sa penala dotukao Klipse. Da li je bio faul, ili je "Brada" zaslužio Oskara?

Njujork je izgubio veliku prednost ali tukao na kraju Minesotu, na 15-16 su i boriće se za plej of, ako ovako nastave. Rendl je ubacio 25 poena, zanimljivo ovo je bio prvi meč Toma Tibodoa, kouča Niksa protiv Timbervulvsa, ali i poslednji za njegovog naslednika Sandersa koji je dobio otkaz nakon ovog meča.

Kris Bušer je bio junak pobede Toronta nad vodećim timom Istoka, Filadelfijom. Pogodio je pet trojki u poslednjih 14 minuta i prelomio meč. Igrač iz rotacije je iskoristio šansu, na kraju sa 17 poena prelomio utakmicu. Kod Kanađana Siakam i VanFlit dali su po 23. Embid 25 poena, 17 skokova za goste koji loše igraju na strani u poslednje vreme...

Nikola Vučević je ponovo bio fantastičan, ubacio je 37 poena, imao 11 skokova, Orlando je dobio Detroit sa kojim će ponovo igrati sutra. Vučević je sedmi put ove sezone imao 30+ poena, nosi tim na leđima, Medžik je dobio tri meča u nizu, najbolja serija pošto su sezonu počeli sa 4:0. Čini se da će biti velika nepravda ako Crnogorca ne vidimo na Ol-Staru. On je u poslednjoj četvrtini iskoristio prednost u reketu, pošto su Pistonsi bili bez klasične petice i ubacio 15 poena, prelomio meč.

Džildžes-Aleksander je brojao do 31 u pobedi Oklahome, naneli su Kavsima deseti poraz u nizu, dok je Boston prosuo +24 iz sredine treće četvrtine i na kraju posle produžetka izgubio od Pelikansa. Ingram je sjajnu partiju začinio trojkom u poslednjem minutu produžetka, sa 33 poena je dotukao Seltikse, a posle lošeg prvog dela razgoropadio se Zajon. Vilijamson je 24 od 28 poena postigao u drugom poluvremenu, imao 10 skokova, 4 asistencije, doprinos pobedi je dao sve bolji Džo Hart. Kod gostiju Tejtuma 32, Braun 25 poena...

Rezultati:

Nju Orleans - Boston 120:115 pr.
Klivlend - Oklahoma 101:117
Orlando - Detroit 105:96
Toronto - Filadelfija 110:103
Njujork - Minesota 103:99
Atlanta - Denver 123:115
LA Klipers - Bruklin 108:112
Milvoki - Sakramento 128:115

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke