Za Partizanove pobede potreban je duplo bolji Frenk Kaminski

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 20.10.2023.
16:45
Izvor: Sportske.net

Ne bismo rekli da je slab šut Kevina Pantera razlog Partizanovog jučerašnjeg poraza.

ABA league/Dragana Stjepanović
ABA league/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Kada pogledate brojke, statistiku, pomislićete da je Kaminski odigrao dobru utakmicu protiv Olimpijakosa, 9 poena za 16 minuta na parketu je zaista odlično, sa njim na parketu je Partizan napravio +6, ali možemo slobodno reći da je direktan krivac za poraz crno-belih u Pireju upravo Amerikanac sa par srpskih korena.

Krilni centar koji "izigrava" centra u izostanku pravog pojačanja na poziciji "petice" nije bio dostojan Milutinovu i ostalim visokim igračima Olimpijakosa u reketu, mada su crno-beli i sami znali da je odbrana njegova slabost i da mora dosta da radi kako bi se u tom segmentu prilagodio evropskoj košarci. 

Napadački izgleda onako kako se očekuje od njega, ume da pogodi i za tri što je i učinio dva puta u jučerašnjoj utakmici, ali čini nam se da je upravo on jedan od krivaca zašto ekipe protiv Partizana imaju veliki broj ofanzivnih skokova. 

Nije to, makar za sada, jedini problem. 

Kaminski je u NBA ligi navikao da razgovara sa sudijama, čini se kao i da tamo ima veći autoritet nego u Evropi gde je "novajlija", pa su neretke i tehničke greške koje su juče baš skupo koštale Partizan. 

Videli ste kiseo osmeh Željka Obradovića kada je Kaminski prvo dobio ličnu grešku, pa onda i tehničku kada je morao van terena zbog pete lične, sve se dešavalo dok je Partizan još imao dvocifrenu prednost i dok je čak i funkcionisalo sve kako treba, pa i u njegovoj odbrani. 

Epilog?

Partizan je morao da igra sa Ledejom (čovek je odigrao 41 minut juče) na petici, Smailagić je u tom trenutku imao već četiri lične greške i morao je da se pazi, a Koprivica i dalje nije igrač koji može da se nosi sa Milutinovim i ostalim evroligaškim centrima. 

Videli ste i sami šta se desilo, "milion" slobodnih bacanja, uglavnom Nikole Milutinova koji je praktično bio nepogrešiv, Partizan nije imao način da ga zaustavi baš zbog bezobzirnosti američkog košarkaša Frenka Kaminskog i nemamo nikakvu dilemu kako bi se završila utakmica da je on ostao makar još pet minuta na raspolaganju Željku Obradoviću. 

Bila je ovo velika lekcija za njega, stiče iskustvo koje je potrebno za igranje u Evroligi, a svi se nadamo da neće biti prekasno kada crno-beli budu zaigrali onako kako svi od njih očekuju za šta im treba makar duplo bolji Kaminski.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke