Za potvrdu vrha Zapada, Džoker uvek igra na rezultat!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 23.12.2022.
23:00
Izvor: Sportske.net

Nebitna je statistika, ali čovek radi sve na terenu...

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

 Nikola Jokić igra svoju osmu sezonu u Denver Nagetsima. Mnogi će reći "već", ali čini se da je vreme da se napravi nešto veliko.

Na stranu MVP nagrade, na stranu statistika, tripl-dablovi kojih ima na tone, vreme je da Denver ispuni ono što Jokić najviše želi i što mu treba da ispuni najveći cilj, a to je NBA prsten.

Jokić je već sada ubacio u petu brzinu, decembar je mesec gde je uvek fenomenalan i gde je već zabeležio tri tripl-dabla, svaki drugi put je "flertovao" sa istim, a ne postoji meč na kom je imao manje od 8 asistencija. Igra za tim, oduvek je bilo tako, s tim što je sada taj tim bolji nego prošle godine.

Somborac je postao i najbolji igrač nedelje na Zapadu, prvi put ove sezone.

Vratio se Džamal Marej koji igra na onom starom dobrom nivou, Gordon je standardno dobar, a čeka se još bolji Majkl Porter Džunior, koji polako vraća svoju šutersku formu, već sada je na 42% za tri poena što je očekivano od njega, ali svi znaju da može još bolje. Čančar je igrač koji dobija šansu ove sezone i koristi je na pravi način, a ne zaboravimo Brusa Brauna koji ima značajnu minutažu, pored već odličnih Kaldvela-Poupa i Hajlanda.

Čeka se odbrana, ukoliko Denver to utegne kako treba, biće među favoritima i za prsten.

Naime, ako gledamo ofanzivni rejting, Denver je trenutno drugi u ligi, a ako gledamo tu naprednu statistiku za defanzivu, Denver je treći, ali ako gledamo od poslednjeg mesta.

Nagetsi nisu umeli da zaustave timove kada su u naletu, upravo je tu najveći problem Porter Džunior, vidi se to usled njegovog izostanka, a onaj koji mora mnogo da radi na defanzivnom planu jeste Aron Gordon. To je čovek koji je defanzivno orjentisan kod Melouna, uglavnom je on taj koji čuva najbitnijeg igrača protivničkog tima.

Uglavnom, stručnjaci smatraju da je defanziva mentalni problem Nagetsa, koji se može rešiti, a sada na scenu stupa trener Majk Meloun za kojeg je vreme da napravi nešto veliko.

Ako smatrate da je vreme da proradi odbrana protiv Portlanda noćas, kvota u AdmiralBetu je 2.22 da će gost postići manje od 112.5 poena!

Protiv Memfisa je dokaz kako treba igrati do kraja sezone u defanzivi, Jokić se čak i štedeo jer je imao blažu povredu kolena, a sledi period sezone gde bi oni mogli da naprave dobre rezultate i gde bi mogli da zasednu na to prvo mesto Zapada koje im donosi mnogo, pre svega preko potrebno samopouzdanje da mogu daleko u plej-ofu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke