Za utehu - Jedan tim odigrao bolju odbranu od Zvezde u Evroligi

Autor: Nemanja Janošev
petak 31.03.2023.
23:40
Izvor: Sportske.net

Neće im ovo spasiti sezonu, ali moglo je...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde završili su svoju borbu za ulazak među osam najboljih iako su pobedili Asvel u Vilerbanu u petak uveče (60:76).

Da je Zvezda propustila priliku da se nađe u odabranom društvu - jeste. Događali su im se brojni neshvatljivi porazi ove sezone poput onih protiv Panatinaikosa, Bajerna, Albe, nesrećni u beogradskom okršaju sa Barselonom... Ali, šta bi bilo, kad bi bilo...

Elem, Crvena zvezda je, ako je za utehu, održala Asvelu defanzivnu kliniku u drugom poluvremenu, a posebno u poslednjem kvartalu kada su primili svega sedam poena od svog domaćina - ukupno 18 u poslednjih 20 minuta. Kome je još slično uspevalo ove sezone gledajući jednu četvrtinu?

Barselona je u nedavnoj utakmici sa Albom primila sedam kao domaćin. Istovetno je to uspevalo Olimpijakosu protiv Barse, Panatinaikosu protiv Žalgirisa, Realu u duelu sa Makabijem, pa Makabiju protiv Albe. Zatim, Armani je kao domaćin ubacio sedam Efesu u jednoj deonici, a isti tim drži negativan rekord ove sezone.

Naime, ekipa Etorea Mesine koja je igrala, pa, blago je reći katastrofalno, u prvom delu sezone Evrolige, protiv Virtusa u svom "Mediolanum forumu" tog 9. novembra ubacila je šest poena u okviru 7. kola 11. To se dogodilo u tećem kvartalu, pa su se ispravili u narednom sa 18 postignutih. Tako, Virtus iz Bolonje ima najbolju defanzivnu deonicu u ovoj sezoni. Ali, ni njima to ne predstavlja veliku satisfakciju u aktuelnom momentu jer su i oni završili svoju trku za Top 8.

U svakom slučaju, Crvenoj zvezdi ovo može da znači samo na polju samopouzdanja. Učinjeno je ovo kada šanse za ispravak više nema...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke