Zaboravili ste našeg "Smajlija"? Sa ovakvim potezima eto ga ponovo među Golden Stejt Voriorsima!

Autor: Boris Jovanović
subota 06.03.2021.
08:37
Izvor: Sportske.net

Naš košarkaš dosta napredovao u razvojnoj ligi, sa njim u timu čovek za kojim je nekada vladala prava manija!

AP Photo/John Hefti
AP Photo/John Hefti

Povezane vesti

Alen Smailagić nije nestao sa radara, u razvojnoj je ligi, pravi nove korake ka povratku u prvi tim Voriorsa, gde bi trebalo da u narednim sezonama bude opcija na centru. Sa njim je u ekipi Santa Kruza, rezervne ekipe Golden Stejta i dobro poznati Džeremi Lin, čovek za kojim je vladala svojevremeno "Linomanija". On nema ugovor, čeka da eventualno Voriorsi otpuste nekoga kako bi dobio ponudu, ili da ga eventualno uzme neki drugi tim.

Lin se posle Niksa, Hjustona, Lejkersa, Šarlota, Bruklina, Atlante, Toronta sa kojim je osvojio titulu i sezone u Kini vratio u Ameriku i sada čeka šansu u razvojnom timu Voriorsa. U karijeri je postizao preko 11.5 poena po meču i oko 4.5 asistencija, sećate se verovatno i one sezone kada je eksplodirao u Njujorku ima tome gotovo decenija.

Sa njim u timu Santa Kruza je kako rekosmo naš Alen Smailagić. "Smajli" je odigrao 19 mečeva ove sezone, daje oko 15 poena po meču i čeka šansu. Noćas su Voriorsi izgubili protiv Rio Grande Vali Vajpersa, ali rezultati su u razvojnoj ligi manje važni. Lin je dao 20 poena, Smajlagić 6, uz 4 asistencije i 2 skoka. Ali, na parketu je proveo svega 12 minuta.

Ali, imao je nekoliko sjajnih poteza koji su privukli pažnju, vidno je napredovao pogotovo kada je kretanje u pitanju pa jedva čekamo novu šansu da ga vidimo u NBA.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke