Zadar zaustavljen u Baru, Mornar slavio na krilima Nidama

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 04.03.2021.
19:56
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija Amerikanca.

BETAPHOTO/ABA liga/Cibona/Ivan Santro/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Cibona/Ivan Santro/DS

Povezane vesti

Košarkaši Mornara vratili su se na pobednički put nakon poraza u Evrokupu od Gran Kanarije pošto su u zaostalom meču 14. kola ABA lige nadigrali Mornar na svom terenu rezultatom 77:71.

Junak pobede lidera regionalnog šampionata bio je Derik Nidam, koji je pre samo dva dana pružio dobru partiju u Evrokupu. Ovaj put je pogodio 20 poena uz dva skoka i sedam asistencija.

Prvo poluvreme proteklo je u smenjivanju vođstva, a sa prednošću na odmor je otišao gostujući tim koji je kraj druge četvrtine dočekao sa tri poena prednosti.

Preokret je usledio u trećoj deonici, kada su domaći velikom serijom najpre stigli do plus sedam, a ubrzo su došli i do dvocifrene prednosti.

U odlučujuću deonicu ušli su sa plus 10, ali Zadrani nisu dali poslednju reč pa su u završnoj četvrtini otopili razliku na samo dva poena.

Usledio je odgovor Nidama koji je sa dve trojke vratio plus osam Mornaru.

Sjajni Onukau je pokušavao da uhvati priključak, ali je sve bilo gotovo kada je na 50 sekundi do kraja Tejlor Smit zakucao za plus 10.

Utešnu trojku za Zadar postigao je Antonio Jordano, ali vremena je bilo premalo za preokret.

Osim Nidama kod pobednika su bili zapaženi Gabrijel i Jeremić sa po 12 poena, dok su se kod Zadrana istakli Onuaku sa 17 poena (uz čak sedam skokova), Karter sa 14 i Džastis sa 13 poena.

Mornar je ovom pobedom ostao na prvom mestu, a naredni meč igraće protiv Splita za 10 dana, dok je Zadar posle serije  trijumfa zaustavljen.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke