Zagrevanje za F4 - Trijumf Fenera, Bogdan nastavlja da rešeta

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 02.05.2016.
17:31
Izvor: Sportske.net

Jedini turski predstavnik na završnom turniru Evrolige koji se narednog vikenda održava u Berlinu nastavio je da niže pobede u domaćem šampionatu uz još jednu sjajnu rolu srpskog internacionalca Bogdana Bogdanovića.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Poslednja utakmica 28. kola Turske košarkaške lige (TBL) pripala je ekipi Željka Obradovića koja je kao gost savladala Gazijantep rezultatom 83:75 (21:20, 26:13, 18:23, 18:19).

Fenerbahče je tako vezao šestu uzastopnu pobedu u turskom šampionatu pa je na dva kola pre kraja ligaškog dela sezone ostao u trci za prvo mesto na tabeli koje trenutno drži Anadolu Efes.

Ekipu Željka Obradovića do nove pobede su vodili Ali Muhamed sa 24 i Bogdan Bogdanović sa 16 poena, a dvocifren poenterski učinak ostvarili su još Judo (15 pts), Melih (10 pts) i Slukas (10 pts). Nikola Kalinić je utakmicu završio sa 5 postignutih poena.

Anadolu Efes i Fenerbahče imaju po 22 pobede u turskom šampionatu, a do kraja ligaškog dela ostalo je da se odigraju još dva kola. Fener će u pretposlednjem kolu ugostiti Jesilgiresun, dok Efes gostuje Ankari.

Podsećamo da će Fenerbahče narednog vikenda (13 - 15 maja) igrati na fajnal-foru Evrolige u Berlinu, a protivnik u polufinalu biće mu ekipa Laboral Kuće. Drugi polufinalni par čine CSKA Moskva i Lakomotiva Kubanj iz Krasnodara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke