Žaite odveo Tea i drugove u polufinale!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 26.04.2022.
23:16
Izvor: Sportske.net

Andora drugi polufinalista.

BETAPHOTO/KK PARTIZAN/Dragana Stjepanovic/DS
BETAPHOTO/KK PARTIZAN/Dragana Stjepanovic/DS

Povezane vesti

Košarkaši Virtusa iz Bolonje i Andore plasirali su se u polufinale Evrokupa.

Favorizovani Virtus uspeo je da savlada nemački Ulm rezultatom 83:77.

Ekipa Serđa Skariola mučila se sa Ulmom,tokom čitave utakmice, ali je na kraju presudila serija poena sjajnog centra Mama Žaitea.

Virtus je početkom druge deonice imao dvocifrenu prednost (27:17), ali su se gosti brzo vratili u meč predvođeni raspoloženim Kristonom. Nakon serije 2:14 na sredini druge četvrtine tim koji predvodi Jaka Lakovič došao je do vođstva (29:31). istom razlikom završeno je prvo poluvreme (43:45).

Nemački Ulm bio je nadomak iznenađenja kada je u završnici meča vodio sa četiri poena (73:77), tada je na scenu stupio fenomenalni centar Virtusa Mem Žaite i velikom serijom poena, ubacio je 10 zaredom, okrenuo utakmicu i doneo plasman u polufinale svom timu.

Žaite je bio ubedljivo najbolji igrač na utakmici, postigao je 27 poena i dodao 11 skokova, naš Miloš Teodosić ubacio je devet poena u pobedničkoj ekipi. Kod Ulma najjefikasniji su bili Amerikanci Blosongejm sa 22 i Kriston sa 15 poena.

U drugom večerašnjem četvrtfinalu Andora je iznenadila favorizovanu Gran Kanariju na gostujućem parketu i slavila rezultatom 77:79.

Domaći su imali +10 na startu druge četvrtine (30:20). Bilo je i +13 (48:35) na početku drugog dela, ali se Andora nije predala i meč je otišao u neizvesnu završnicu.

Ključne poene u finišu postigao je Klevin Hena sa linije slobodnih bacanja i tako odveo Andoru u polufinale.

Najjefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Kodi Miler-Mekintajer i David Jelinek sa po 17 poena, najbolji u Gran Kanariji bio je Artem Pustovoj sa 12 ubačenih koševa.

Dva preostala četvrtfinala igraju se sutra, a sastaju se Cedevita Olimpija - Bursa i Valensija - Metropolitan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke