Zakazana svetska premijer filma o Draženu Petroviću!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 14.10.2024.
15:15
Izvor: Sportske.net, Beta

Na dan njegovog rođenja.

Povezane vesti

Svetska premijera dugometražnog igranog filma "Dražen" održaće se u ponedeljak 22. oktobra u Šibeniku, uz gostovanje ekipe filma.

Film reditelja Danila Šerbedžije i producenata Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera će premijerno biti prikazan na Draženov rođendan u njegovom rodnom gradu, dok će publika nekoliko dana kasnije u Zagrebu (28. oktobra) takođe uživati u jedinstvenom događaju uz posebne goste na projekciji, prenela je danas HINA.

Film "Dražen", snimljen u čast 60 godina od rođenja Dražena Petrovića, sniman je, između ostalog, i na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, Nju Džersiju i Njujorku.

"Ime Dražena Petrovića izaziva divljenje širom sveta ne samo u košarci, već i kao sinonim kako velikim radom ostvariti snove. Dok su ga mnogi upoznali kroz njegove sportske uspehe, mi smo na velika platna želeli prikazati priču o čoveku – njegovom odrastanju, odnosu sa porodicom i osobama iz privatnog i profesionalnog života koje su ga podržavale na putu prema vrhu. Stoga ovo nije tipičan sportski film već je naglasak više stavljen na Draženovu ličnu priču", naveli su producenti Zdjelarević i Šiber.

Glavnu ulogu tumači Domagoj Nižić. Draženovog starijeg brata Aleksandra Petrovića glumi Pavle Matuško, a u glumačkoj ekipi su se našli i Zrinka Cvitešić, kao Draženova majka Biserka, te nekadašnji pevač "Hladnog piva" Mile Kekin, koji igra proslavljenog trenera Mirka Novosela, čijom je zaslugom Dražen Petrović stigao iz Šibenke u zagrebačku Cibonu.

Nakon Cibone, Dražen Petrović je nastupao za Real Madrid, iz kog je otišao u američku NBA ligu, u kojoj je igrao za Portland i Nju Džersi sve do juna 1993, kad je njegov život tragično prekinut u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke