Žakelj pred Partizan: "Znamo odakle preti najveća opasnost i koje su im mane"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 29.04.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net

Utakmica se igra u utorak, od 18.30 časova.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti u utorak gostuju Partizanu u Beogradskoj areni u okviru prvog meča polufinala AdmiralBet ABA lige. 

Trener podgoričke ekipe Andrej Žakelj istakao je da njegov tim mora da obrati posebnu pažnju na napad Partizana. 

"Imali smo dosta vremena da se spremimo, ali igrači žele što pre da igraju. Mi, treneri, pogotovo kad smo u ritmu, volimo da ide što brže. Imali smo vremena da se odmorimo i pripremimo, da u utakmicu uđemo energetski na visokom nivou. Nema puno stvari koje ne znamo jedni od drugima. Partizan je evroligaški tim, jedan od boljih ofanzivnih potencijala u Evroligi i na to moramo da obratimo pažnju. Znamo odakle preti najveća opasnost, a znamo i koje su im mane", rekao je Žakelj.

Dodao je da su u prethodna dva poraza u regularnom delu sezone sitnice prevagnule. 

"Ali, i oni se spremaju - očekujem osvežen, motivisan Partizan. I oni su imali vremena da se odmore i pripreme. Više volim da razmišljam o našim igračima, našem pristupu, koncentraciji, fokusu... Borba, želja i fokus odlučuju utakmicu. Prva utakmica u Beogradu protiv njih - tada smo se još tražili. Igrali smo na dosta dobrom nivou, a još bolje ovu poslednju. Analizirali smo poslednji meč, videli smo gde smo grešili, šta moramo da ispravimo. Detalji odlučuju u ovakvim utakmicama. I više radimo na detaljima, da ih popravimo. Ima nekih sitnih povreda, ali to je polufinale, još protiv Partizana. Mislim da će svi da stisnu zube, kakav god da je problem, i da igraju preko bola", rekao je Žakelj.

Marvin Džons, igrač Budućnost kazao je da njegov tim može da se nada pobedi.

“Da budem iskren, mislim da možemo pobediti svakoga, ko izađe na teren. Samouveren sam, osećam se samouvereno sa timom. Jako se pripremamo svakog dana, tako da se ne brinem. Očekujem agresivnu, fizički jaku seriju. Radi se o dva velika kluba, dva jaka kluba, sa mnogo istorije. Izaći ćemo čvrsto, igraćemo agresivno, izaći sa namerom da pobedimo. Moramo braniti svoje igrače. Imaju sjajnog trenera. On će želeti da ih stavi u poziciju da budu agresivni, svakog igrača. Ne bi pominjao posebno neke igrače, jer svaki košarkaš može postići poene. Moramo da budemo fokusirani. Uvek poštujemo našeg protivnika, ali jedva čekamo ovakve mečeve", rekao je Džons.

Utakmica se igra u utorak, od 18.30 časova. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke