Žakelj: "Uradili smo ono što smo hteli!" - Da li su pronašli Partizanove slabosti?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 08.05.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Trener Budućnosti zadovoljan.

Buducnost VOLI/Filip Roganovic
Buducnost VOLI/Filip Roganovic

Povezane vesti

Trener košarkaša Budućnosti Andrej Žakelj bio je zadovoljan nakon pobede svog tima protiv Partizana u drugoj utakmici polufinalne serije AdmiralBet ABA lige.

Detalji su odlučivali u "Morači" i trijumf slavi ekipa podgoričke Budućnosti koja će pokušati u "Beogradskoj areni" da pronađe svoj put do finala regionalnog takmičenja.

"Velika pobeda za nas - kako god da se završi treća utakmica u petak, uradili smo ono što smo hteli pred našom publikom i savladali Partizan", počeo je Žakelj.

Nakon tajm-auta u završnici, Kenan Kamenjaš je primio loptu i iznudio dva bacanja koja je promašio, da bi Avramović propustio priliku da donese Partizanu pobedu.

"Imali smo drugačiji plan poslije tajm-auta, ali ne desi se uviek ono što želiš. To je čar sporta, moglo je da se okrene na drugu stranu, ali mislim da smo zasluženo pobedili".

Zadovoljan je pristupom svojih momaka.

"Odigrali smo na nivou na kojem možemo i koji želim - bilo je, naravno, i nedostataka, ali sam zadovoljan pristupom i karakterom. U nekim situacijama smo pravili korak naprijed kada smo bili u krizi, a sada nas čeka treća utakmica, najvažnija u sezoni. Sigurno ćemo dati sve od sebe da ponovimo ovakvo izdanje", kaže Žakelj.

Budućnost se mučila u šutu za tri poena, a prvu je pogodila tek iz osmog pokušaja kada je precizan bio Flečer Megi.

"Ni jedna ni druga ekipa nisu imale šuterski dan, bile su dobre odbrane na obe strane. Zadovoljan sam pristupom i energijom, a i neke taktičke stvari smo dobro izveli. Generalno, uvek odbrana pobeđuje".

Upitan je i da li je ova pobeda otkrila neke slabosti Partizana?

"Nema puno stvari u kojima možemo da iznenadimo jedni druge - znamo sve jedni o drugima, ovakve utakmice odlučuju nijanse, taktički detalji, forma, energija i što manje grešaka", završio je Žakelj.

"Majstorica" je na programu u petak od 19.00 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke