Žakelj: "Zvezda umorna, mi odigrali kao tim i došli do velike pobede!"

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 05.02.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net

Slovenac zadovoljan nakon slavlja Budućnosti nad crveno-belima.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti savladali su Crvenu zvezdu sa ubedljivih 84:62 u derbiju 19. kola AdmiralBet ABA lige.

Podgoričani su odigrali jendu od najboljih utakmica u sezoni i potpuno zasluženo stigli do velikog trijumfa nad šampionom Srbije i redovnim učesnikom Evrolige.

Budućnost je tako upisala 14. trijumf u sezoni i trenutno je na drugom mestu AdmiralBet ABA lige.

Trener Podgoričana Slovenac Žakelja bio je zadovoljan partijom svog tima.

"Čestitam momcima, bio je to taj pristup koji ja želim, da se bore i mislim da generalno prvo poluvreme nismo imali neki šuterski dan ili poluvreme, ali smo igrali korektnu odbranu. Mislim da svi ovi detalji koje smo spremali, sve je uspelo, vidi se po nekim poenima protivničkih igrača i na kraju se vidi u pobedu. Još jednom mislim da je ovo velika pobeda za ove momke da mogu kad igraju kao tim, ali to je... Moramo da zaboravimo, imamo za dva dana utakmicu i profesionalci smo, moramo da se smirimo i pripremimo za sredu", rekao je on.

Ocenio je Žakelj da je ovo put kojim bi njegov tim trebalo da ide u budućnosti.

"Vidite, za sve je stvar da treba vreme, tako i za nas. Imaćemo mi lošu utakmicu što je normalno, pričam o pristupu, fokusu, ovmi stvarima što svaki dan na treningu radimo i to je bitnije nego da li ćemo da damo koš ili ovakve stvari, to je mnogo bolji nivo neke poslednje utakmice nego što je bilo kad sam došao, jeste, to je igra koju želim, malo brža, sa malo više slobode u napadu i sa što čvršćom odbranom. Ne želim da pričam o pojedincima, svi su profesionalci, to je sastavni deo toga što radimo, jednu utakmicu jedan, drugu drugi... Ja ne dajem puno na to ko je dobro igrao, ko je loše igrao, bitno je da su svi pozitivni i da vide da mogu", smatra Žakelj.

Budućnost je večeras prekinuo trogodišnji post u duelima protiv Crvene zvede.

"Tri godine... Nisam znao za ove informacije, mislim, moram da zahvalim navijačima jer je bilo izvanredno, lepo je igrati pred takvom atmosferom i to je jedna utakmica, još je tu mnogo, da li smo drugo ili treće mesto, ne brinemo o tome, ne razmišljamo, razmišljamo o sledećoj utakmici, kao što sam rekao, bitno je da se smirimo i da mislimo na sledeći meč", ne želi da diže euforiju Žakelj, koji priznaje da protivnik zbog umora nije bio na maksimumu večeras.

"Dobro, neke stvari koje smo dogovorili, baš smo fokusirani bili i radili to kako treba, jedna od bitnih stvari je skok, danas smo suvereno dobili skoku, bar što se tiče našeg reket, to je jedan element koji je bitan u košarci, možda je Zvezda bila malo umorna, to nije naš problem, naše je da iskoristimo", zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke