Zaključak kraha iz Vitorije - Plej nepotreban, ali centar neophodan!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 03.11.2023.
22:57
Izvor: Sportske.net

Ponovo slični problemi...

EPA-EFE/Adrian Ruiz Hierro
EPA-EFE/Adrian Ruiz Hierro

Povezane vesti

Partizan je večeras izgubio utakmicu iako je imao Baskoniju u šaci, a kompletan utisak večerašnje utakmice jeste da su crno-beli vrlo lako mogli do veoma bitne pobede u Evroligi. 

Šta je prevagnulo?

Ofanzivni skok Baskonije, sve se oslikalo u poslednjem napadu domaćina kada je Moneke uhvatio loptu što je i presudilo na kraju, a statistika kaže da su crno-beli imali 24 defanzivna skoka, a Baskonija 16 ofanzivnih, što je neverovatan odnos, tačnije, odnos sa kojim ne zaslužujete da dobijete utakmicu u Evroligi. 

Jasno je da je Partizanu prekopotreban igrač na poziciji centra i ostaje utisak da je u ekipi Željka Obradovića bio igrač poput Lesora, da bi crno-beli dobili ovaj meč bez ikakvih problema. 

Nije pomogao ni odličan šut iz igre, Obradović je imao odlična rešenja na spoljnim pozicijama gde je indisponiranog Doužera zamenio Jaramazom u završnici što je bio pun pogodak, ali rešenja za centarske pozicije nije imao. 

Plejmejker?

Čini se nepotrebnim, organizatori igre jesu podbacili večeras, posebno Avramović i Doužer, ali je stiglo pravo osveženje u vidu Ognjena Jaramaza koji je blistao dok je bio na terenu, igrao agresivnu odbranu, nije imao nijednu izgubljenu loptu za oko 20 minuta na parketu, nekoliko dobro organizovanih napada i pet poena u završnici susreta kada je video rupe u odbrani domaćina. 

Ipak, početak je sezone, video se napredak u igri Doužera u prethodnim mečevima i čini se iz perspektive Željka Obradovića da nema potrebe za dovođenjem novog pojačanja na poziciji plejmejkera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke