Žalgiris dobija veliko pojačanje iz Armanija, pregovori uveliko u toku!

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.11.2023.
15:19
Izvor: Sportske.net

Bilo bi to obnavljanje saradnje posle pet godina.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Juče je Olimpijakos pojačao konkurenciju na bekovskim pozicijama dovođenjem dosadašnjeg košarkaša Žalgirisa Naza Mitru-Longa, ali ni u Kaunasu ne sede skrštenih ruku.

Upražnjeno mesto u ekipi sada bi mogao da popuni plejmejker Armanija iz Milana, 30-godišnji Kevin Pengos!

Takav razvoj događaja danas je najavio novinar ''Basket News-a'' Jonas Leksas, pozivajući se na svoje izvore. Prema tim saznanjima, pregovori Pengosa i Žalgirisa su daleko odmakli, a zvanična realizacija se očekuje posle 17. kola Evrolige, odnosno na kraju kalendarske godine.

Pengos sa Armanijem ima ugovor do kraja sezone, pa bi pre potpisa za Žalgiris trebalo da postigne dogovor sa italijanskim klubom oko načina ranijeg okončanja saradnje, što neće biti jednostavno ako se ima u vidu da navodno zarađuje dva miliona godišnje. Ali, s druge strane trener Mesina polako gubi poverenje u njegove moguićnosti, pa bi verovatno svim stranama bilo u interesu da se transfer u Žalgiris realizuje već ove zime.

Pengosu bi ovo bio povratak u Žalgiris gde je nastupao od 2016. do 2018. godine. Od tada je igrao za Barselonu, ruski Zenit, pa je u sezoni 2021/22 bio i u Klivend Kavalirsima, ali se brzo vratio u Evropu - najpre u CSKA, odakle je prošle godine stigao u Milano.

Od početka ove sezone u Evroligi, Pengos je na pet mečeva ostvario prosek od 7.2 poena, 3 asistencije, 1.8 skokova, za indeks korisnosti 6.0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke