Žalgiris pred Zvezdu na ''plus 38'', Bajern pred Partizan na ''plus 20''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.02.2024.
00:20
Izvor: Sportske.net

Dok Zvezda i Partizan beleže poraze, njihovi naredni rivali večeras zablistali punim sjajem.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle poraza u Evroligi od Barselone, Crvena zvezda je večeras poražena i od Budućnosti u Podgorici u 19. kolu AdmiralBet ABA lige, a Partizan je doživeo još teži udarac na svom terenu protiv Splita, čime je produžio seriju poraza, započetu porazom od Zvezde, a nastavljenu protiv Monaka i Virtusa u Evroligi.

U četvrtak i petak je na programu 26. kolo Evrolige, Partizan će u četvrtak dočekati ekipu Bajerna, a Crvena zvezda će dan kasnije odmeriti snage sa Žalgirisom, takođe u ''Štark areni''.

Za razliku od beogradskih crno i crveno-belih, Žalgiris i Bajern su večeras bili uspešni na domaćoj sceni, gde su ostvarili ubedljive pobede.

Žalgiris je pogotovo bio ubedljiv, s obzirom da je na svom terenu savladao Juventus sa 101:63, u meču 18. kola litvanskog šampionata.

Manek sa 14, Lavrinovičijus sa 12, Birutis i Samner sa po 11 poena su bili najefikasniji u pobdničkoj ekipi koja sa velikim samopouzdanjem stiže u Beograd, pogotovo posle ubedljivih pobeda i u Evroligi nad Efesom i Panatinaikosom.

Za to vreme, Bajern je u 19. kolu nemačke Bundeslige na svom terenu savladao ekipu Oldenburga sa 93:73. Francisko i Obst su sa po 13 poena bili najefikasniji kod domaćina, a Bonga je upisao 12, uz sedam uhvaćenih lopti. Evroligašu iz Minhena je ovo 14. pobeda u 17 odigranih kola i zauzima drugo mesto, iza vodećeg Kemnica koji ima dve pobede više, ali i dva odigrana meča više.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke