Zapaljivo i atraktivno - Bentil donosi Zvezdi šut i fizikalije

Autor: Nemanja Janošev
sreda 20.07.2022.
22:10
Izvor: Sportske.net

Raznovrstan tim Crvene zvezde.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Košarkaški klub Crvena zvezda je drugo veče zaredom rešio da obraduje svoje navijače, pa su nakon Filipa Petruševa dodatno ojačali centarsku liniju Benom Bentilom.

Novi trener, novi tim, ali i potpuno nova filozofija. Ređaju se pojačanja u Crvenoj zvezdi posle nešto sporijeg leta dok nisu pronašli stratega u vidu Vladimira Jovanovića. Kada je najbitnija stavka uknjižena, na red je došlo sastavljanje rostera, a prema svemu sudeći, on će biti vrlo atraktivan.

Poslednje pojačanje u nizu jeste Ben Bentil, momak rodom iz Gane koji se sa svojih 15 godina otisnuo u Sjedinjene Američke Države gde je stasavao učeći košarku i školu u Pensilvaniji. U toku svog tinejdžerskog života su mu fizikalije omogućavale prednost u odnosu na svoje vršnjake, a s njima se služi i dan danas.

Tako nešto znači da će u unutrašnjem prostoru parketa, Crvena zvezda imati "zverke" poput njega i Džona Holanda koji svojim zakucavanjima i prodorima mogu dovesti "Pionir" do tačke ključanja. Bentil je jedan od igrača koji lako ume da promeni momentum u korist svog tima, ali isto tako često mu se dešava da stagnira tokom utakmice i da postane maltene nevidljiv. 

Kada je o daljim prednostima njegove igre reč, šut za tri poena mu je vrlo dobar i u dresovima Panatinaikosa i Armanija u Evroligi procenat uspešnosti 37.4. Voli i da se zaleti prodorom ka košu, a kada je tako, gotovo nemoguće ga je zaustaviti bez da se ne napravi faul.

Skok igra je nedostatak u njegovom opusu, posebno kada je reč o utakmicama u elitnom rangu gde su odbrane kvalitetnije, ali imaće Zvezda, sudeći prema rosteru, igrače koji će se posvetiti tom segmentu. Što se tiče njegove defanzive, zahvalan je na tom delu parketa.  Prethodne sezone upisivao je sedam poena po utakmici Evrolige, a 5.3 u italijanskom prvenstvu.

Sve u svemu, tim koji obećava mnogo dobio je Vladimir Jovanović, a tu ne bi trebalo da bude kraj jer se spominje još i Šabaz Nejpir, te i nekolicina drugih igrača. 

Kako izgleda čitav roster crveno-belih, ali i ostalih evroligaških timova, pogledajte u našem specijalizovanom članku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke